Σάββατο 8 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΕΤΑ ΤΟΝ «ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ» ΝΑ ΚΑΙ Ο «ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ» ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΥΓΜΗΣ Σ' ΕΝΑ «ΣΙΚΕ» ΠΑΙΧΝΙΔΙ: «Η κυβέρνηση εκτιμά ότι με τα μέτωπα που ταυτόχρονα ανοίγουν, κλείνει η επάρατη σελίδα της "σκανδαλολογίας" και ανοίγει ξανά ο δρόμος για να εκμεταλλευτεί το "κεφάλαιο Κ. Καραμανλής" με την αναβίωση της εικόνας ότι οι μειοψηφίες και οι "συντεχνίες" είναι αυτές που αντιτίθενται στις μεταρρυθμίσεις, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Ηδη τα επιχειρήματα ακούγονται με αφορμή τις απεργίες στην Τράπεζα της Ελλάδας και τη ΔΕΗ» (το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ «ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ»: «Σαρώθηκαν και επίσημα με την κατάθεση του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό, τα δύο από τα τρία περίφημα "δεν" των προεκλογικών πρωθυπουργικών υποσχέσεων και κατέρρευσε ο ισχυρισμός του κ. Καραμανλή ότι οι μεταρρυθμίσεις θα "είναι ήπιες και μετριοπαθείς" (...) κατηγορηματικά απορρίπτει και η κυβέρνηση το καθολικό αίτημα να πληρώσει το κράτος στα Ταμεία αυτά που οφείλει. Το αίτημα στηρίζεται σε ψεύτικη προϋπόθεση. Προϋποθέτει κράτος φερέγγυο και αξιόπιστο. Δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΚΑΙ «ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ»: «Ο πρόεδρος του ΣΥΝ συνέδεσε την κρίση που περνάει το πολιτικό σύστημα (και) με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Τότε που ζητούσε την ψήφο του λαού δεσμευόμενος ότι δε θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας (...) και έρχεται έξι μήνες μετά και μας λέει (....) θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας (...) ε, αυτό είναι αναξιοπιστία» (η καταγραφή στην ΑΥΓΗ).

ΠΡΙΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ: «Ο κ. Γκαργκάνας φέρει βαρύτατη ευθύνη για όσα συνέβησαν, καθώς δεν προνόησε για τη λήψη μέτρων και την εφαρμογή του νόμου. Από τον ίδιο αναμένουμε την επίδειξη στοιχειώδους ευθιξίας με την υποβολή της παραίτησής του. Από την κυβέρνηση να αφαιρέσει άμεσα τις αρμοδιότητες που έχει στην εκκαθάριση συναλλαγών, ώστε ποτέ ξανά να μην καταστεί η εθνική οικονομία όμηρος μιας ανεύθυνης συντεχνίας και μιας ανεπαρκούς διοίκησης» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ