Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ: Σε σύσκεψη καλεί τις καθαρίστριες και τους καθαριστές της Αθήνας το Σάββατο, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (3ο όροφο), η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Καθαριστών - Καθαριστριών». Θέμα της σύσκεψης είναι οι εξελίξεις στο Ασφαλιστικό και η οργάνωση για τη μαζική συμμετοχή των καθαριστών - καθαριστριών στην απεργία στις 13 Φλεβάρη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

ΑμΕΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιεί αύριο στη 1 μ.μ. η Επιτροπή Αγώνα Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, για να σταματήσει κάθε πληρωμή από τις οικογένειες των αναπήρων για φάρμακα, θεραπείες, αναλώσιμα, τεχνικά βοηθήματα, για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν και υψηλής ποιότητας υγεία, πρόνοια, ειδική αγωγή. Την κινητοποίηση στηρίζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ: Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ. Η ΔΑΣ καλεί με ανακοίνωσή της τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή και συγκεντρώσεις στα δημαρχεία προβάλλοντας το αίτημα να κλείσουν οι δημοτικές επιχειρήσεις και να περάσουν οι εργαζόμενοι στους δήμους. Το πλαίσιο της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας δεν αντιμετωπίζει τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα του κλάδου και εξυπηρετεί την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και των δημάρχων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη στάση εργασίας κατεβαίνει με αιτήματα για επιμέρους προβλήματα και στην πανεργατική απεργία στις 13 Φλεβάρη με πλαίσιο υπεράσπισης του αντιασφαλιστικού νόμου 3029 του ΠΑΣΟΚ.

ΔΗΜΟΙ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΒΥΡΩΝΑ: Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Δήμο Γλυφάδας με κύρια αιτήματα την εφαρμογή μέτρων υγιεινής και ασφάλειας κυρίως στο χώρο της καθαριότητας, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, να σταματήσουν οι προσλήψεις με προγράμματα stage και συμβάσεων έργου, εφαρμογή του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας. Επίσης σήμερα οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα προχωρούν σε δίωρο αποκλεισμό του δημαρχείου, όπως και στις 8 Φλεβάρη σε δίωρο αποκλεισμό των γραφείων της δημοτικής επιχείρησης, απαιτώντας να δοθούν λύσεις στα προβλήματά τους.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Οι τράπεζες - που κατέχουν και το μεγαλύτερο μερίδιο στον κλάδο αυτό - «εξακολουθούν να απέχουν και να αρνούνται να δώσουν εξουσιοδοτήσεις» για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την κλαδική σύμβαση εργασίας. Τα παραπάνω αναφέρει σε χτεσινή ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ και ταυτόχρονα ζητά και πάλι από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της ώστε να υποχρεωθούν οι τραπεζίτες να ορίσουν εκπροσώπους. Με βάση την ανακοίνωση αυτή φαίνεται πως επαναλαμβάνονται τα όσα είχαν συμβεί στην προηγούμενη κλαδική σύμβαση. Υπενθυμίζουμε ότι τελικά υπογράφτηκε κλαδική σύμβαση με την πλειοψηφία της ΟΤΟΕ να βάζει την υπογραφή της - και με τις ευλογίες της κυβέρνησης της ΝΔ - στην απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών σε ορισμένο αριθμό καταστημάτων ανά τράπεζα, ανοίγοντας το δρόμο για την απελευθέρωση του ωραρίου εργασίας συνολικά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις των καθαριστριών(2018-10-03 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στην απληρωσιά(2018-03-29 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για απλήρωτη εργασία(2012-05-09 00:00:00.0)
Αναμέτρηση με απολύσεις και τρομοκρατία(2008-02-21 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2008-02-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ