Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ
Πρόταση στον αντίποδα της πολιτικής ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Παρέμβαση του βουλευτή του Κόμματος Χ. Χαραλάμπους στη συζήτηση σχετικής Επερώτησης

Οι πολιτικές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιδεινώνουν τις συνθήκες εργασίας και νοσηλείας για τους υγειονομικούς και τους ασθενείς (φωτ. από κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Υγείας)
Οι πολιτικές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιδεινώνουν τις συνθήκες εργασίας και νοσηλείας για τους υγειονομικούς και τους ασθενείς (φωτ. από κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Υγείας)
Τη θέση του ΚΚΕ για ένα δωρεάν σύστημα Υγείας, το οποίο να αντιστοιχεί στις ανάγκες του ελληνικού λαού, αντιπαρέθεσε ο βουλευτής του Χ. Χαραλάμπους κατά τη διάρκεια συζήτησης Επερώτησης του ΠΑΣΟΚ. Επισήμανε ότι η πρόταση αυτή έρχεται σε αντίθεση με την ιδιωτικοποίηση της Υγείας που προώθησαν και προωθούν με τις πολιτικές τους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Στη συζήτηση κυριάρχησε η άγονη αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους βουλευτές της ΝΔ να προσπαθούν να ωραιοποιήσουν την κατάσταση στο χώρο της Υγείας και το ΠΑΣΟΚ να μη διαφωνεί ούτε στο ελάχιστο στη στρατηγική επιλογή για παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Υγείας.

«Είμαστε υπέρ ενός σύγχρονου δημόσιου δωρεάν συστήματος υγείας», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ «το οποίο ενιαία θα περιλαμβάνει και την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια περίθαλψη, θα περιλαμβάνει την πρόνοια, την πρόληψη, τη θεραπεία και την αποκατάσταση». Συνέχισε, λέγοντας ότι το σύστημα που προτείνει το ΚΚΕ «θα παρέχει δωρεάν φροντίδα υγείας πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, όλοι οι λειτουργοί στο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, οι οικογενειακοί γιατροί, οι σχολίατροι, οι γιατροί των κέντρων υγείας, των αγροτικών ιατρείων, των ιατρείων των εξωτερικών των νοσοκομείων θα πρέπει να είναι μόνιμοι, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης».

Αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης, ο Χ. Χαραλάμπους σημείωσε ότι το νομοσχέδιο που έχει προτείνει για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας «εξυπηρετεί έναν και μόνο σκοπό: την κερδοφορία του κεφαλαίου και των ιδιωτών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας». Ασκώντας κριτική στο ΠΑΣΟΚ, ο Χ. Χαραλάμπους σημείωσε ότι «ενώ επερωτούν την κυβέρνηση γιατί ιδιωτικοποιεί το ΕΣΥ, στην ίδια την Επερώτηση δέχονται τον ιδιωτικό τομέα στο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας. Αλλωστε, κανείς δεν ξεχνά ότι η ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του συστήματος Υγείας ξεκίνησε επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και βέβαια συνεχίζεται και χειροτερεύει επί ημερών ΝΔ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ