Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Δεν κρύβουν με ποιον είναι

Ούτε θέλουν ούτε και μπορούν να κρύψουν με ποιανού το μέρος είναι. Πριν καν κηδευτεί ο 42χρονος εργάτης που την περασμένη Κυριακή άφησε την τελευταία του πνοή στον Α' ΑΗΣ της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού έσπευσαν να «σβήσουν» την οργή που πυροδότησε στους εργάτες της ΔΕΗ το νέο «ατύχημα». Οπως ακριβώς βολεύει το κεφάλαιο.

Πρώτα, απέρριψαν την αγωνιστική πρόταση που κατέθεσαν οι ταξικές δυνάμεις για άμεση απεργιακή κινητοποίηση. Στελέχη τους, μάλιστα, έφτασαν να πουν με θράσος ότι μια τέτοια πρόταση συνιστά ασέλγεια στο σώμα του νεκρού! Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας (πλειοψηφεί η ΔΑΚΕ) και το Περιφερειακό Γραφείο Ν/Α Πελοποννήσου της ΓΕΝΟΠ /ΔΕΗ έχυσαν ξανά μπόλικα κροκοδείλια δάκρυα, μοιράζοντας με ανακοινώσεις τους «συλλυπητήρια» στην οικογένεια του νεκρού, καλώντας τους εργάτες σε ...ενός λεπτού σιγή και συμφωνώντας να διευκολυνθούν όσοι συνάδελφοι ήθελαν να πάνε στην κηδεία του 42χρονου, αρκεί να μη γίνει ούτε στάση εργασίας.

Για την εγκληματική πολιτική απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας που προωθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όμως, δε βρήκαν να πουν ούτε μισή κουβέντα. Δεν ψέλλισαν τίποτα για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων που αυτή επιφέρει, με συνέπεια η ζωή και η υγεία των εργαζομένων να βρίσκεται σε διαρκή κίνδυνο, να θυσιάζεται στο βωμό της κερδοφορίας των πολυεθνικών. Οι εργάτες πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη. Ν' αντιπαλέψουν τον καθένα που στέκεται αρωγός στο νεκροθάφτη τους, στο κεφάλαιο και την κερδοφορία του...


Α.Μ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org