Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ
Επιστρέφει στο πόστο του ο Βασίλης Ριφουνάς

Με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε χτες η πρόεδρος υπηρεσίας Πρωτοδικών, ο Α' αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Βασίλης Ριφουνάς επέστρεψε στο πόστο του στην πολυεθνική επιχείρηση «ΚΑΡΜΠΟΝ ΛΟΡΑΙΝ» επεξεργασίας γραφίτη. Το Συνδικάτο Μετάλλου, στα πλαίσια των παρεμβάσεών του ενάντια στο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης που επιδιώκει ο εργοδότης Κ. Παπακωνσταντίνου, μέλος της διοίκησης του ΣΕΒ, προσέφυγε και στα δικαστήρια, ενάντια στην προσπάθεια της εργοδοσίας να αμφισβητήσει την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής του άρθρου 15 του ν. 1264, που απέρριψε την αίτησή του για να αρθεί η συνδικαλιστική προστασία του Β. Ριφουνά.

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την ακύρωση της απόλυσης θα εκδικαστεί στις 27 Φλεβάρη, ενώ ο δικαστής υπηρεσίας εξέδωσε χτες την προσωρινή διαταγή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Με δελτίο Τύπου - καταγγελία το Συνδικάτο τονίζει ότι «η συνεχιζόμενη αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική που ασκούν τις τελευταίες δεκαετίες οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εντείνοντας την επίθεση στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων», είναι «που αποθρασύνει τους εργοδότες».

«Προειδοποιούμε - συνεχίζει - προς πάσα κατεύθυνση ότι οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις δεν πτοούνται από προσπάθειες ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και την ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς», και βρίσκονται «σε αγωνιστική ετοιμότητα για να απαντήσουν με κάθε τρόπο στην προάσπιση του δικαιώματος της συλλογικής δράσης και έκφρασης στους χώρους δουλειάς».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ