Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Με το καρότο και το μαστίγιο

Με την τακτική του καρότου και το μαστίγιου επιχειρεί η κυβέρνηση να περάσει τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα. Ετσι, καθώς η υπουργός Απασχόλησης επαναλαμβάνει αυτούσια τα όσα αντιδραστικά είχε ανακοινώσει ο προκάτοχός της ως προς το εύρος και το βάθος της μεταρρύθμισης, στελέχη της κυβέρνησης εμφανίζονται να «χαϊδεύουν αυτιά», για να κατευνάσουν τις αντιδράσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά το χαιρετισμό του στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΤΕΕ, ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Θ. Ξανθόπουλος, εκπροσωπώντας και τον υπουργό Γ. Σουφλιά, τόνισε πως «αισθάνομαι δικαιολογημένη, πιστεύω, ανησυχία για την αγωνία, με την οποία αντιμετωπίζει ο κλάδος μας το Ασφαλιστικό. Αγωνία απόλυτα δικαιολογημένη, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα μείζονος σημασίας θέμα, που θα σφραγίσει το μέλλον 100.000 και πλέον συναδέλφων μηχανικών». Λίγο αργότερα εξέφρασε την αντίθεσή του στην ενοποίηση του ΤΣΜΕΔΕ με άλλα Ταμεία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αφήστε τα υγιή υποσυστήματα ελεύθερα να αυτοοργανωθούν καλύτερα και να εξελιχτούν ανοδικά. Είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, μην την καταδικάσετε, "βουτώντας" τα στο καταρρέον γενικό σύνολο».

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η πολιτική εξυπηρέτησης των αναγκών του κεφαλαίου αποτελεί τη βασική αιτία επιδείνωσης της θέσης των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων μηχανικών, των νέων πτυχιούχων. Στο όνομα της στήριξης της ανταγωνιστικότητας θυσιάζονται δικαιώματα και κατακτήσεις. Προχωρούν στην ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας, σε άτυπες μορφές μισθωτής απασχόλησης με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Αυτές οι ανατροπές συνδέονται με τη συνεχή αντιασφαλιστική επίθεση. Ενώ ο περιορισμός των κρατικών και εργοδοτικών εισφορών βρίσκεται στη βάση της μετατροπής του σε κεφαλαιοποιητικό σύστημα».

  • Με τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας συνεχίστηκαν χτες οι κινητοποιήσεις των μηχανικών που εργάζονται στο Δημόσιο για το Ασφαλιστικό. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης παρέμειναν κλειστές όλες οι τεχνικές υπηρεσίες του Δημοσίου, ενώ ματαιώθηκαν δημοπρασίες δημοσίων έργων συνολικού προϋπολογισμού 23.467.683 ευρώ.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org