Τρίτη 6 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Τραυματίστηκε 29χρονη υπάλληλος

Μια εργαζόμενη στο κατάστημα «SAVODOR» της εταιρείας «ΣΑΒΟΙΔΑΚΗΣ ΑΕ» (είδη ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας) στο Ηράκλειο της Κρήτης, η 29χρονη Παναγιώτα Μανουσάκη, τραυματίστηκε την περασμένη Παρασκευή την ώρα της δουλιάς, πέφτοντας από ύψος περίπου 3,5 μέτρων σε φρεάτιο ασανσέρ μεταφοράς τροφίμων. Λόγω κακής συντήρησης ο θάλαμος του ασανσέρ παρέμεινε στο υπόγειο, με αποτέλεσμα όταν η εργαζόμενη επιχείρησε να εισέλθει, να βρεθεί στο κενό. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, χωρίς ευτυχώς να διατρέχει κίνδυνο. Η εργοδοσία απέφυγε να ειδοποιήσει την Αστυνομία, την οποία κάλεσαν μέλη της διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, που βρέθηκαν επί τόπου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου, Βαγγελιώ Καρακατσάνη, τα μέτρα ασφαλείας είναι προφανές ότι δεν τηρούνταν, αφού στο συγκεκριμένο ασανσέρ δε θα έπρεπε να ανοίγει η πόρτα αν δε βρισκόταν στον όροφο. Επίσης κατά τη διάρκεια ελέγχου του σωματείου διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν τοιχοκολλημένο από την Επιθεώρηση Εργασίας το ωράριο των εργαζομένων και κατά συνέπεια δεν ήταν δυνατόν να διαπιστωθεί αν η εργαζόμενη δούλευε εντός του εγκεκριμένου ωραρίου.

Χτες το πρωί, το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κατήγγειλαν το εργατικό ατύχημα στην Επιθεώρηση Εργασίας. Το σωματείο καταγγέλλει ακόμα τη στάση της εταιρείας τόσο σε σχέση με την τήρηση του ωραρίου εργασίας των εργαζομένων όσο και με την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης του σωματείου στη συγκεκριμένη επιχείρηση, αφού δεν επιτρέπει σε συνδικαλιστές την ενημέρωση των εργαζομένων και την παρουσία τους στους χώρους.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org