Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 4 Νοέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9922

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
Πανεκπαιδευτικά Συλλαλητήρια την Παρασκευή 9 Νοέμβρη

Σήμερα τα συντονιστικά των μαθητών σε Αθήνα και Πειραιά. Συνελεύσεις από αύριο στα Πανεπιστήμια. Αποφασιστικά κοντά στα παιδιά οι γονείς.


ΣΕΛ.  15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Την Τετάρτη 7 Νοέμβρη τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ

Στην Αθήνα, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης η κεντρική κινητοποίηση. Συγκεντρώσεις σε 65 ακόμη πόλεις σ' όλη τη χώρα.


ΣΕΛ.  11

Στο έδαφος των προβλημάτων ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ για τη Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία

Αρθρο της Γενικής Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα

Ο,τι συμβαίνει μετά τις 16 Σεπτέμβρη είναι κάτω και από την επίδραση της λαϊκής δυσαρέσκειας, των θετικών και ελπιδοφόρων στοιχείων που ανέδειξε η λαϊκή ψήφος, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι και πάλι η λαϊκή οργή και εμπειρία δεν εκφράστηκαν πλήρως. Η κρίση του ΠΑΣΟΚ, οι δυσκολίες που συναντά η ΝΔ, να μη φέρουν σε δεύτερη μοίρα την ανάγκη να υπάρξει λαϊκός ξεσηκωμός απέναντι στην αντεργατική καταιγίδα των κυβερνητικών μέτρων. Να γίνει ένα μεγάλο βήμα εμπρός, με τον απεγκλωβισμό εργατικών, λαϊκών στρωμάτων όχι μόνο από τα δύο κόμματα, αλλά και από τη λογική του μονόδρομου, από τα ιδεολογήματα και την πολιτική τους. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει σήμερα την προσοχή του στο έδαφος της πάλης για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα να προωθήσει τη στρατηγική του, που είναι η συγκέντρωση δυνάμεων για την άνοδο της ταξικής πάλης, για τη συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Λαϊκού Μετώπου, να διαδώσει πιο πλατιά την ανάγκη της πάλης για τη Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία. Σ' αυτή τη γραμμή υπάρχει ελπίδα να αποκτήσει το εργατικό, το γενικότερο λαϊκό κίνημα αποτελεσματικότητα σήμερα, να αποσπά ορισμένες παραχωρήσεις, να ανακόψει τα χειρότερα που έρχονται.


ΣΕΛ.  3  -  5


ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ
«Περιττή» για τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Ενώ υπάρχει βεβαιότητα ότι οι σεισμοί δεν μπορούν να αποφευχθούν, οι κυβερνήσεις διαχρονικά αρνούνται να πάρουν τα αναγκαία μέτρα αντισεισμικής θωράκισης. Μιλάει στο «Ρ» ο Σταύρος Τάσσος, σεισμολόγος - ερευνητής στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.


ΣΕΛ.  16   -   17
ΤΣΑΝΤ - ΓΑΛΛΙΑ
Εμπόριο παιδιών... η «Κιβωτός Ζωής»

Τα 103 παιδάκια δεν ήταν ούτε τραυματισμένα προσφυγόπουλα, ούτε ορφανά, ούτε από το Νταρφούρ. Ηταν παιδιά από το Τσαντ. Από φτωχές οικογένειες. Που τα πήρε μία οργάνωση για να τα δώσει για «υιοθεσία» σε εύπορες οικογένειες Γάλλων.


ΣΕΛ.  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ