Τρίτη 6 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ 66 ΠΟΛΕΙΣ
Οι εργαζόμενοι έχουν τον πρώτο λόγο

Στις 6 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης το συλλαλητήριο της Αθήνας

Η κεντρική αφίσα του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο της Αθήνας
Η κεντρική αφίσα του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο της Αθήνας
Πλατύ κάλεσμα στα συνδικάτα, στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να κάνουν κάθε προσπάθεια για να έχουν επιτυχία τα αυριανά συλλαλητήρια, να αποτελέσουν απαρχή μαζικών δυναμικών αποτελεσματικών αγώνων, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ έχουν οριστεί σε 66 πόλεις με κεντρικό αυτό της Αθήνας, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο). Στη Θεσσαλονίκη το συλλαλητήριο θα γίνει στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού.

«Οι εργαζόμενοι σήμερα έχουν τον πρώτο λόγο, με τους δυναμικούς ταξικούς αγώνες να βάλουν τον "κάθε κατεργάρη στον πάγκο του"», σημειώνει το ΠΑΜΕ, και συνεχίζει: «Συσπειρωμένοι στις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, με το ΠΑΜΕ, να συγκρουστούμε και όχι μόνο να αποτρέψουμε τους κυβερνητικούς αντιασφαλιστικούς σχεδιασμούς. Να απαιτήσουμε να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, αλλά και να κατακτήσουμε τα σύγχρονα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και να συμβάλουμε σε προοπτικές γενικότερων φιλολαϊκών αλλαγών».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ επιβεβαιώνει καθημερινά την αποφασιστικότητά της να εφαρμόσει όλη την προηγούμενη αντιασφαλιστική αντεργατική νομοθεσία (νόμοι Σιούφα - Ρέππα, κλπ.). Το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑ.Ο.Σ. σπεύδουν στο "διάλογο" - απάτη για να νομιμοποιήσουν τέτοια αντιλαϊκά, αντιασφαλιστικά εκτρώματα. Αλλά και οι πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν τη συμμετοχή τους σε αυτό το "διάλογο". Τα μέτρα αυτά υπηρετούν τη διαβόητη ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου. Οι ηγεσίες των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΑΠ (ΣΥΝ) είναι συνένοχες, γιατί συμμετείχαν και σε προηγούμενους ανάλογους διαλόγους που έχουν φέρει σοβαρές ανατροπές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Σήμερα και αύριο οι εξορμήσεις των ταξικών δυνάμεων στην Αθήνα ολοκληρώνονται στις επιχειρήσεις ΜΕΒΓΑΛ, ΚΛΕΒΑ, «Στανίτσας» και ΓΚΑΠ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ