Τρίτη 6 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Απεργία - απάντηση στην τρομοκρατία

Συγκέντρωση σήμερα και πορεία στα δικαστήρια Πειραιά

Συσπειρωμένοι στα ταξικά τους συνδικάτα οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης κατεβαίνουν σήμερα σε 24ωρη απεργία, με συγκέντρωση στις 8.30 το πρωί στον ηλεκτρικό σταθμό και πορεία προς τα δικαστήρια του Πειραιά. Δίνουν απάντηση στην επιχειρούμενη ποινικοποίηση των αγώνων τους και στην εργοδοτική τρομοκρατία, που στη δεδομένη στιγμή εκδηλώνεται με την απαίτηση των εργολάβων να απομακρυνθεί από τη Ζώνη το μνημείο που έστησαν οι εργάτες για τους δολοφονημένους στο μεροκάματο συναδέλφους τους. Αυτό το κατάπτυστο και προκλητικό αίτημα δικάζει σήμερα το δικαστήριο του Πειραιά, ύστερα από προσφυγή της Ενωσης Ναυπηγοεπισκευαστών, όταν μόνο την τελευταία δεκαετία, οι εργατοτεχνίτες της Ζώνης έχουν θάψει 27 συναδέλφους τους!

Στην πραγματικότητα, οι εργοδότες έχουν βάλει στο στόχαστρο τις αγωνιστικές διεργασίες που επικρατούν στον κλάδο, όπως οι προετοιμασίες που γίνονται μέσα από γενικές συνελεύσεις - χτες έγινε μαζική συνέλευση του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά στο ΕΚΠ - για την υπογραφή ικανοποιητικών Τοπικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Την περασμένη Παρασκευή εκδικάστηκε άλλη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της εργοδοτικής Ενωσης με την οποία απαιτούσε η σημερινή απεργία να χαρακτηριστεί παράνομη και καταχρηστική. Χτες το δικαστήριο προφανώς «μετρώντας» το γεγονός ότι στη διάρκεια της εκδίκασης, ο τρίτος όροφος είχε γεμίσει ασφυκτικά από εργάτες, απέρριψε την αίτηση. Στο πλευρό των σωματείων της Ζώνης είναι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Μέχρι τώρα, 12 συνδικάτα του Πειραιά έχουν υπογράψει κείμενο συμπαράστασης, ενώ ανάλογο ψήφισμα ενέκρινε ομόφωνα και το συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org