Τρίτη 6 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ «ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ»
Επιβεβαιώνονται οι προειδοποιήσεις του ΚΚΕ

Να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στα σχέδια που επεξεργάζονται κυβέρνηση και ιδιοκτήτες και στοχεύουν να μπει λουκέτο στην τελευταία λιπασματοβιομηχανία της χώρας, κάλεσε τους εργαζόμενους της ΒΦΛ στην Καβάλα, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας, στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε χτες στο εργοστάσιο.

Ο Γ. Ζιώγας συναντήθηκε με το ΔΣ του σωματείου. Οι 1.000 εργαζόμενοι (μόνιμοι, εποχιακοί και απασχολούμενοι μέσω εργολάβων) είναι ανάστατοι, καθώς βλέπουν ότι οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης που δόθηκαν πριν 4 μήνες για την «εξυγίανση» της επιχείρησης και τη ρύθμιση των χρεών της, δεν έχουν κανένα αντίκρισμα. Αντίθετα, εκτιμούν ότι η τακτική που επιλέχθηκε στόχο είχε την εξασφάλιση χρόνου ώστε αποτελεσματικότερα να προχωρήσει η παράδοση και εκμετάλλευση των περιουσιακών στοιχείων (εγκαταστάσεις εργοστασιακές, λιμενικές, κλπ.) σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Στη συνάντηση, σημειώθηκε ότι είναι αναγκαία η συνέχιση της λειτουργίας της ΒΦΛ και η ανάπτυξή της στην κατεύθυνση παραγωγής και εφοδιασμού των αγροτών με φθηνό και καλής ποιότητας λιπάσματα. Παρουσιάστηκαν επίσης και οι δυνατότητες που υπάρχουν σ' αυτή την κατεύθυνση. Ο Γ. Ζιώγας, κάλεσε τους εργαζόμενους, μαζί με τους αγρότες και τους ΕΒΕ, όλο το λαό του νομού, να κλιμακώσουν τον αγώνα και παλέψουν για τη δημιουργία Ενιαίου Δημόσιου Φορέα Λιπασματοβιομηχανίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ