Σάββατο 27 Οχτώβρη 2007 - Κυριακή 28 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ολοι την Πέμπτη 1η Νοέμβρη στις 8 το βράδυ, στο Παλαί ντε Σπορ

Χιλιάδες εργαζόμενοι, μαθητές, φοιτητές έχουν αγκαλιάσει το κάλεσμα των οργανώσεων της ΚΝΕ για τη μεγάλη εκδήλωση της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη στο Παλαί ντε Σπορ, με την οποία ολοκληρώνεται το 33ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ.

Στόχος των νέων κομμουνιστών είναι να αποτελέσει έκφραση αντίθεσης της νεολαίας στην πολιτική της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ, και προβολής μιας άλλης πολιτικής που θα καθορίζεται από τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού.

Η αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους μαθητές της Πελοποννήσου και το ανυπότακτο αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα, κόντρα στα σχέδια των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια κι όλον τον κόσμο, θα τεθούν στο επίκεντρο της εκδήλωσης.

Οι πύλες ανοίγουν την 1η Νοέμβρη, στις 8 το βράδυ, για τη νεολαία και τον εργαζόμενο λαό της Θεσσαλονίκης, με πρόγραμμα που περιλαμβάνει μουσικές συναυλίες και πολιτική ομιλία από τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννη Πρωτούλη. Χαιρετισμό αλληλεγγύης θα απευθύνουν εκπρόσωποι της Νεολαίας του ΚΚ Τουρκίας και της Κομμουνιστικής Νεολαίας του ΚΚ Γιουγκοσλαβίας. Επίσης, θα προβληθεί η συνεισφορά της Κομματικής Οργάνωσης της Θεσσαλονίκης στους αντιιμπεριαλιστικούς, αντιπολεμικούς αγώνες του λαού και της νεολαίας κατά του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν. Το 33ο Φεστιβάλ πλαισιώνουν οι καλλιτέχνες Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Θηβαίος, Βασίλης Λέκκας, Σωτήρης Μπαλλάς, Ανθή Τατσιούλη, το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Ο Δημήτρης Τσιντικίδης, γραμματέας Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, μιλώντας στον «Ρ», απευθύνει μαζικό κάλεσμα συμμετοχής στους νέους της πόλης. «Καλούμε τους νέους εργαζόμενους - τονίζει - και άνεργους νέους που μπαίνουν στον αγώνα ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα που ετοιμάζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, τους μαθητές που οργανώνουν την πάλη τους για πραγματικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, τους σπουδαστές των σχολών κατάρτισης, όλη τη νεολαία της Θεσσαλονίκης, να βρεθούν μαζί μας στο 33ο Φεστιβάλ. Μαχητικά και αισιόδοξα να σταθούν μαζί με την ΚΝΕ και το ΚΚΕ ενάντια στα σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ που θέλουν Βαλκάνια πυριτιδαποθήκη. Μαζί με την ΚΝΕ και το ΚΚΕ να πούνε το δικό τους σύγχρονο "ΟΧΙ" στα ιμπεριαλιστικά σχέδια παλεύοντας για πραγματική ειρήνη και φιλία των λαών».

Επίσης ο Αγγελος Κατσάνος, γραμματέας Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, μιλώντας στο «Ρ» για τη δράση της Οργάνωσης στο φετινό Φεστιβάλ, είπε: «Το 33ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ θέλουμε να αποτελέσει μία ακόμα έκφραση της νεολαίας ενάντια σε αυτήν την πολιτική που εφαρμόζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Μία πολιτική που υπονομεύει βαθιά το μέλλον στη δουλιά, στη μόρφωση, στην πολιτιστική διαπαιδαγώγηση. Για το λόγο αυτό, η Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ έχουμε ήδη απευθυνθεί και απευθυνόμαστε σε χιλιάδες συμφοιτητές μας από τους οποίους δεχόμαστε θετικά μηνύματα. Ερχόμαστε σε επαφή με όλους αυτούς που όλο το προηγούμενο διάστημα παλεύαμε μαζί ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, σε όλους αυτούς που στις βουλευτικές εκλογές γύρισαν την πλάτη τους στο δικομματισμό, να είναι μαζικά στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ να διατρανώσουμε ότι ονειρευόμαστε μία διαφορετική ζωή με δικαιώματα και ότι είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε γι' αυτήν στο πλευρό του ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ