Σάββατο 27 Οχτώβρη 2007 - Κυριακή 28 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ
Κορυφώνεται η μάχη σε γειτονιές και τόπους δουλιάς

Νέες εργατικές συνειδήσεις κερδίζονται στις πλατιές συσκέψεις, στις καθημερινές εξορμήσεις, από τη δουλιά των συνδικάτων και των Επιτροπών Αγώνα Φορέων στις συνοικίες

Να μην περάσουν τα νέα μέτρα, να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να βρεθούν στο προσκήνιο των εργατικών διεκδικήσεων οι σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Μ' αυτό το στόχο, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ οργώνουν καθημερινά τους τόπους δουλιάς και τις γειτονιές σε όλη τη χώρα, παλεύοντας για την επιτυχία των συλλαλητηρίων στις 7 Νοέμβρη και την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα.

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο). Στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά, στις 6.30 μ.μ., στον Ηλεκτρικό Σταθμό (όλες οι μέχρι στιγμής συγκεντρώσεις στην επόμενη σελίδα).

Τα μηνύματα από τους τόπους δουλιάς και τις συνοικίες είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα. Πάνω από 50 σωματεία της Αθήνας έχουν ήδη πάρει αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο. Παρά την προσπάθεια των συμβιβασμένων πλειοψηφιών να αποτρέψουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, οι ταξικές δυνάμεις, ακόμα και εκεί όπου είναι μειοψηφία και η πρότασή τους δεν πέρασε στο ΔΣ, δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης και της κινητοποίησης, με καθημερινές εξορμήσεις στους εργαζόμενους, κατά κλάδο και χώρο δουλιάς, παλεύουν για τη συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα.

Νέες συνειδήσεις κερδίζονται

Εκεί που το πλαίσιο του ΠΑΜΕ μπαίνει για συζήτηση, νέες εργατικές συνειδήσεις κερδίζονται, νέες φωνές προστίθενται στον ενιαίο αγώνα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων, όπου συζητιέται πλατιά η ανάγκη στις 7 Νοέμβρη να γεμίσουν οι πλατείες σε κάθε πόλη. Στην Αθήνα, μέχρι στιγμής, 10 σωματεία έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ μέσα από τη Γενική τους Συνέλευση. Ιδιαίτερη είναι η σημασία των αποφάσεων σε 4 από αυτές τις Γενικές Συνελεύσεις, αφού πάρθηκαν από την πλειοψηφία των εργαζόμενων και παρά την αρνητική εισήγηση της διοίκησης των σωματείων, όπου πλειοψηφούν δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Από την πικετοφορία της Επιτροπής Αγώνα Φορέων 5ου - 6ου Διαμερίσματος της Αθήνας
Από την πικετοφορία της Επιτροπής Αγώνα Φορέων 5ου - 6ου Διαμερίσματος της Αθήνας
Μεγάλη είναι η συμβολή και των Επιτροπών Αγώνα που στήνονται στις συνοικίες με πρωτοβουλία των ταξικών συνδικάτων και τη συμμετοχή μαζικών φορέων, όπως οι Σύλλογοι Γονέων, Σύλλογοι Γυναικών κ.ά. Στην Αθήνα, δραστηριοποιούνται ήδη 5 τέτοιες Επιτροπές (5ο - 6ο Διαμέρισμα, Ιλιον, Ηλιούπολη, Καλλιθέα, Μπραχάμι) που διοργανώνουν πλατιές συσκέψεις, εξορμήσεις σπίτι το σπίτι, πικετοφορίες στις γειτονιές. Η προσπάθεια συγκρότησης Επιτροπών Αγώνα συνεχίζεται και σε άλλες περιοχές, απ' όπου τα μηνύματα είναι ανθαρρυντικά.

Πολύμορφη δραστηριότητα

Στα πλαίσια των εξορμήσεων που κλιμακώνονται, τη Δευτέρα 29/10 ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, θα περιοδεύσει στους τεχνικούς της Ακρόπολης και την Παρασκευή 2/10 η Χρυσούλα Λαμπούδη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, θα περιοδεύσει στο υπουργείο Παιδείας.

Σύσκεψη για την καλύτερη προετοιμασία των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου (2 - 6 Νοέμβρη), τη συγκέντρωση που οργανώνει την πρώτη μέρα της απεργίας (10.30 το πρωί, στην Ομόνοια) και του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στις 7 Νοέμβρη διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων στους ΟΤΑ Αττικής σήμερα Σάββατο 27 Οκτώβρη στις 11 π.μ., στην αίθουσα Λογιστών.

Την Τετάρτη 31/10, οι Γραμματείες Γυναικών και Νέων του ΠΑΜΕ διοργανώνουν πλατιά σύσκεψη, στις 6 μ.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων. Σύσκεψη όπου καλούνται να πάρουν μέρος οι ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων διοργανώνει η παράταξη της Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης την 1η Νοέμβρη στις 11 το πρωί στην αίθουσα συνελεύσεων της ΠΕΜΕΝ.

Οι περιοδείες στην Αθήνα

Το πρόγραμμα των εξορμήσεων και περιοδειών στην Αθήνα σήμερα και τις επόμενες μέρες είναι το εξής:

Σήμερα Σάββατο: ΜΑΚΡΟ. Δευτέρα 29/10: Οικοδομές σε Βόρεια και Νότια Προάστια, «Πλαίσιο» (Μεταμόρφωση), AMSTEL, εργοστάσια στα Μεσόγεια, καταστήματα Ερμού, Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας. Τρίτη 30/10: SANYO, πιάτσες οικοδόμων (πλατεία Εθνικής Αντίστασης - Ομόνοια), επιχειρήσεις επισιτισμού στην Κηφισιά, ΕΒΓΑ, HELENICA, καταστήματα Ευαγγελίστριας - Αιόλου - Κολωνάκι, Δήμος Ν. Χαλκηδόνας. Τετάρτη 31/10: Κωνσταντακάτος, ΦΑΓΕ, ΧΡΙΣΠΑ, «Λιναρδάκης», Δήμοι Ελληνικού και Λυκόβρυσης. Πέμπτη 1/11: ΔΟΛ, επιχειρήσεις επισιτισμού στη Γλυφάδα, ΗΒΗ (Οινόφυτα), ΑΝΕΛΟΡ, ΜΙΝΕΡΒΑ, Δήμοι Χαλανδρίου και Αμαρουσίου. Παρασκευή 2/11: FIRST DATA (Κρυονέρι), ΗΒΗ (Κορωπί), ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, «Αδάμου», «Καλαρίδης», ΣΙΦΑΡΜ, ΦΑΡΜΑΣΤΟΚ, «Γενεράκης». Δευτέρα 5/11: «Παυλίδης», ΤΖΟΝΣΟΝ, ΧΕΛΑΦΑΡΜ. Τρίτη 6/11: ΜΕΒΓΑΛ, ΚΛΕΒΑ, «Στανίτσας». Τετάρτη 7/11: ΓΚΑΠ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ