Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 27 Οχτώβρη 2007 - Κυριακή 28 Οχτώβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9916

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΜΗΝΥΜΑ ανάπτυξης μαχητικού μαζικού αγώνα

Καθημερινές δραστηριότητες των ταξικών δυνάμεων, σε σωματεία, συλλόγους, επιτροπές αγώνα, καθώς κορυφώνεται η προετοιμασία των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ, στις 7 Νοέμβρη, με αιχμή την Κοινωνική Ασφάλιση

Το αισιόδοξο μήνυμα της ανάπτυξης ενός μαχητικού μαζικού αγώνα ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης - κεφαλαίου για την Κοινωνική Ασφάλιση, εκπέμπουν οι καθημερινές δραστηριότητες των ταξικών δυνάμεων, καθώς κορυφώνεται η προετοιμασία των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ, στις 7 Νοέμβρη, με κεντρικό αυτό της Αθήνας, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο).

Εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα έχουν ήδη αποφασίσει τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια. Ιδιαίτερη αξία έχουν οι αποφάσεις που πάρθηκαν μέσα από Γενικές Συνελεύσεις σωματείων και, μάλιστα, παρά τις αντίθετες εισηγήσεις των συμβιβασμένων πλειοψηφιών. Γεγονός, που επιβεβαιώνει ότι εκεί που το πλαίσιο του ΠΑΜΕ συζητιέται πλατιά με τους εργαζόμενους, νέες συνειδήσεις κερδίζονται, νέες δυνάμεις μπαίνουν στον αγώνα. Αναντικατάστατος είναι και ο ρόλος των Επιτροπών Αγώνα φορέων του μαζικού κινήματος, που αναπτύσσουν πολύμορφη δράση στις συνοικίες.

Σ' αυτόν τον άξονα, οι ταξικές δυνάμεις εντείνουν τις επόμενες μέρες την πάλη για την επιτυχία των συλλαλητηρίων και την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα, δίνοντας απάντηση και στα εκβιαστικά επιχειρήματα, με τα οποία η κυβέρνηση, το κεφάλαιο και τα κόμματά του προσπαθούν να διασπάσουν τους εργαζόμενους, να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή.


ΣΕΛ.  6  -  8

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τα 67 χρόνια από το «ΟΧΙ» του 1940

Τιμάμε το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στο φασιστικό άξονα, τιμάμε τους αγώνες της δεκαετίας του '40 που ακολούθησαν, της ΕΑΜικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Ο αγώνας συνεχίζεται στις σύγχρονες συνθήκες. Ο δρόμος που συμφέρει το λαό δεν είναι ο δρόμος της υποταγής στον ιμπεριαλισμό, αλλά της λαϊκής συσπείρωσης και ανυπακοής. Ο λαός μας μπορεί να κάνει πιο αποτελεσματική την πάλη του κατά της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής και να την ανατρέψει, αντιτάσσοντας τη στρατηγική για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην εξουσία, το μόνο δρόμο που ανταποκρίνεται στα συμφέροντά του (φωτογραφία από την πρώτη διαδήλωση του λαϊκού «ΟΧΙ» στις 28 Οκτώβρη 1941 στην κατεχόμενη Αθήνα).


ΣΕΛ.  3

Η Αλ. Παπαρήγα στη ΝΕΤ

Τη Δευτέρα 29 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη στη ΝΕΤ και στην δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου, στην εκπομπή «Συμβαίνει τώρα».



ΠΑΙΔΕΙΑ
Πολύμορφη αγωνιστική δράση

Την Πέμπτη 1 Νοέμβρη, κινητοποιήσεις φοιτητών και σπουδαστών σε πολλές πόλεις. Στα Λύκεια οργανώνονται τα επόμενα βήματα. Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.


ΣΕΛ.  16  -  17
ΚΑΣΠΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ
Ανταγωνισμοί για τον πλούτο της

Αποκαλυπτική των διαθέσεων και των ανταγωνισμών, η πρόσφατη συνάντηση των ηγετών Ρωσίας, Αζερμπαϊτζάν, Ιράν, Καζαχστάν και Τουρκμενιστάν.


ΣΕΛ.  22  -  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ