Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Πλούσιο «ρεπερτόριο» χειραγώγησης των λαϊκών στρωμάτων

Εμπλουτίζοντας το ρεπερτόριο χειραγώγησης των λαϊκών στρωμάτων με αναφορές περί «αναγέννησης», «νέας αλλαγής» και «νέας αρχής», οι υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα, με στόχο να εξαπατήσουν τη βάση του κόμματός τους για μια δήθεν «προοδευτική» και «πατριωτική» στροφή του ΠΑΣΟΚ.

Τόσο ο Γ. Παπανδρέου, όσο και ο Ε. Βενιζέλος αλλά και ο Κ. Σκανδαλίδης σε κάθε δημόσια εμφάνισή τους μιλούν για «κοινωνικό κράτος», «δίκαιη κοινωνία» και «αναδιανομή του πλούτου», φροντίζοντας όμως επιμελώς να αφήσουν έξω απ' αυτά την ταξική εκμετάλλευση.

Χτες ο Γ. Παπανδρέου επιχειρώντας να στηρίξει τις αναφορές του περί «μιας νέας σχέσης του ΠΑΣΟΚ με τις ζωντανές δυνάμεις της παραγωγής και της κοινωνίας», παρέθεσε γεύμα στους επικεφαλής των συμβιβασμένων ηγεσιών των συνδικαλιστικών παρατάξεων - οι οποίοι έχουν δηλώσει και την υποστήριξή τους στο πρόσωπό του - προκειμένου να πείσει για τις ψευδεπίγραφες αναφορές του ότι: «Το ΠΑΣΟΚ θα συνδεθεί και πάλι με τον λαό και την κοινωνία με τα κινήματα και τους αγώνες»...

Από την πλευρά του ο Ε. Βενιζέλος προσπάθησε να φιλοτεχνήσει νέο...«φιλολαϊκό προφίλ» και συναντήθηκε αρχικά με εκπροσώπους οργανώσεων ατόμων με αναπηρία, ενώ το βράδυ μίλησε σε συνταξιούχους. Μια μέρα μετά την κατάθεση των θέσεών του για το Ασφαλιστικό - που είναι και προτάσεις του ΠΑΣΟΚ - και οι οποίες κινούνται στη λογική της ανατροπής των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, χτες ο Ε. Βενιζέλος υποστήριξε: «Δίπλα μου δεν είναι το ΠΑΣΟΚ του κομματικού κατεστημένου και των παραγόντων, είναι το ΠΑΣΟΚ της κοινωνίας»... Εξάλλου χτες ο Ε. Βενιζέλος παρέθεσε δείπνο στις γυναίκες βουλευτές και στις γυναίκες που συμμετέχουν στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και εντελώς προκλητικά και ανιστόρητα ισχυρίστηκε ότι «το ΠΑΣΟΚ και ο Αν. Παπανδρέου έφερε στο προσκήνιο της πολιτικής τις γυναίκες»...

Ο Κ. Σκανδαλίδης μιλώντας στην Τρίπολη, υποστήριξε ότι οι θέσεις που θα παρουσιάσει την επόμενη βδομάδα θα «εκφράζουν μία κυβερνώσα αριστερά και το κόμμα ν' αλλάξει σε βάθος». Ο ίδιος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τα φορολογικά μέτρα και για τους «χειρισμούς» της στο θέμα του πετρελαίου θέρμανσης δηλώνοντας «πως τώρα αρχίζει να ξεδιπλώνεται η κρυφή ατζέντα», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανάγκη «για να δημιουργηθεί μία μεγάλη προοδευτική και δημοκρατική συμμαχία».

Χτες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρόταση νόμου «για την καθιέρωση επιδόματος θέρμανσης προς τις οικονομικά ασθενείς ομάδες του πληθυσμού».

Παράλληλα υπήρξε νέα τηλεφωνική επικοινωνία του Αν. Λοβέρδου και με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούση και το γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Ν. Αθανασάκη, προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση για τον χειρισμό των κρίσεων που ξεσπούν ανάμεσα στα αντιμαχόμενα στρατόπεδα. Ο Ε. Βενιζέλος με γραπτή ανακοίνωσή του όρισε ως εκπρόσωπο Τύπου του τον Αν. Λοβέρδο και για τις επαφές με τον εκλογικό μηχανισμό και το γραμματέα, την Τ. Αντωνίου και τον Π. Κουκουλόπουλο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εσωκομματικές πιέσεις για δρομολόγηση εξελίξεων(2012-01-04 00:00:00.0)
«Σκιώδης» αντιδραστική κυβέρνηση(2008-04-08 00:00:00.0)
Προσπαθούν να αποδείξουν ότι δεν είναι ίδιοι με τη ΝΔ(2008-02-07 00:00:00.0)
Δημοσκοπήσεις και περιοδείες(2007-11-06 00:00:00.0)
"Παρεξηγήσεις" με Βάσω, επεξηγήσεις για Κλίντον(1998-06-18 00:00:00.0)
Εσωκομματικές "οσμές" διαρκείας...(1997-11-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ