Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 18 Οχτώβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9908

ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Μαχητική «κραυγή» διαμαρτυρίας από τους κτηνοτρόφους

Μαζική και, προπάντων, αγωνιστική, η χτεσινή συγκέντρωση των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων που διοργάνωσε η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κτηνοτρόφων. Εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να πάρουν οι ίδιοι στα χέρια τους την υπόθεση του αγώνα για τη σωτηρία τους από τη χρεοκοπία που προκαλεί η πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ.


ΣΕΛ.  13
ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Συνεδριάζει σήμερα η «συμμαχία των προθύμων»

Αρχίζει σήμερα στη Βουλή ο «διάλογος» της απάτης, με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και των «κοινωνικών εταίρων», δηλαδή των επικεφαλής σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και ΟΚΕ. Εντείνεται η δράση για την προετοιμασία των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ, στις 7 Νοέμβρη, σε όλη τη χώρα.


ΣΕΛ.  16  -  17

ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ κατά της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής
  • Αθήνα: Στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση στα Προπύλαια
  • Θεσσαλονίκη: Στις 11.30 π.μ. στο Πολυτεχνείο
  • Συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας
  • Οι φοιτητές αγωνίζονται για να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος - πλαίσιο και ενάντια στην οδηγία 36/05 που εξισώνει τα πτυχία με την ψευτοκατάρτιση. Οι μαθητές, αντιμετωπίζοντας τις μεγάλες ελλείψεις σε βιβλία, καθηγητές και υλικοτεχνική υποδομή, μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις προχωρούν σε αποχές, καταλήψεις και συμμετοχή στις σημερινές διαδηλώσεις. Μαζί τους και εκπαιδευτικοί, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, οι γονείς τους και εργατικά σωματεία.
  • Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να δηλώσουν την έμπρακτη υποστήριξη στους αγώνες της νεολαίας, γιατί το ζήτημα της Παιδείας είναι ταξικό. Για να μορφώνονται τα παιδιά της εργατικής τάξης, για να λειτουργούν τα πανεπιστήμια και η έρευνα προς όφελος των λαϊκών αναγκών.
  • Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Μέσα από την Καμπάνια Πολιτικής Δράσης στα σχολεία καλούν σε διεκδίκηση Ενιαίου Δωδεκάχρονου Δημόσιου και Δωρεάν Σχολείου, Ενιαίας Λαϊκής Παιδείας.

ΣΕΛ.  3,   10  -  12

ΟΙ ΕΚΠΤΩΤΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Πασχίζουν να σώσουν την εργοδοσία και τις καρέκλες τους

Χτες το πρωί, ένα 24ωρο μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, οι οποίοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της αγωνιστικής παράταξης «Εργοστασιακή Επιτροπή» (ΕΕΝΣ), καθαίρεσαν τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές από την πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου τους (φωτ. από την προχτεσινή Γενική Συνέλευση), οι συνδικαλιστές στελέχη της ΠΑΣΚΕ και του ΠΑΣΟΚ, αντί να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, επιστράτευσαν μηχανισμό για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους! Η ΕΕΝΣ συνεχίζει τον αγώνα με καθημερινές συγκεντρώσεις σε όλους τους χώρους του ναυπηγείου.


ΣΕΛ.  19


ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ
Καταδικάστηκαν επειδή διεκδικούσαν αποζημιώσεις

Σε 5 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν χτες 13 αγρότες (πυρόπληκτοι στην πλειοψηφία τους) από την Αιγιάλεια επειδή συμμετείχαν το 2004 σε αγροτική κινητοποίηση.


ΣΕΛ.  20
ΧΑΛΚΕΥΜΕΝΗ ΔΙΚΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Αλληλεγγύη στην κομμουνίστρια Καντέρ Σαχίν

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην κομμουνίστρια Καντέρ Σαχίν, που δικάζεται σήμερα στην Κωνσταντινούπολη. Χτες επιδόθηκε επιστολή διαμαρτυρίας στην τούρκικη πρεσβεία στην Αθήνα.


ΣΕΛ.  23
ΚΚΕ
Μέτρα για τους πυρόπληκτους της Εύβοιας

Με επιστολή που απέστειλε ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, θέτει ενώπιον των ευθυνών τους κυβέρνηση, Περιφέρεια και Νομαρχία.


ΣΕΛ.  21
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σύγκρουση πλοίων μέσα στο λιμάνι

Ενας αγνοούμενος ναυτεργάτης είναι ο τραγικός απολογισμός της σύγκρουσης δύο φορτηγών πλοίων, που έγινε μόλις 700 μέτρα μακριά από το ντόκο του εμπορικού λιμανιού της Θεσσαλονίκης.


ΣΕΛ.  19


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org