Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η γκάφα (;) και οι πόθοι του Μαγγίνα

Κατανοούμε απόλυτα την ανάγκη του υπουργού Απασχόλησης και της κυβέρνησής του να συγκαλύψει το γεγονός ότι το ΚΚΕ ήταν το μοναδικό κόμμα που καθαρά και ξάστερα αρνήθηκε τη συμμετοχή του σε οποιαδήποτε μορφή «κοινωνικού διαλόγου» και ότι τη στάση αυτή την τήρησε με συνέπεια, όπως έχει κάνει άλλωστε και στο παρελθόν. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό για να δικαιολογήσει την γκάφα (;) του Β. Μαγγίνα στη χτεσινή πρώτη συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών, όπου διεξάγεται ο «διάλογος» για το Ασφαλιστικό.

Ο υπουργός Απασχόλησης κατέκρινε τον ΣΥΝ επειδή «περιέργως προσήλθε στην αίθουσα και στη συνέχεια αποχώρησε». Και εξήγησε το «περιέργως», λέγοντας πως είχε ακούσει δηλώσεις «ότι ο ΣΥΝ δε θα προσέλθει καθόλου στο διάλογο». Για το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε πάνω - κάτω την ίδια κριτική (προσήλθε και μετά δήλωσε ότι αποχωρεί από τη συνεδρίαση), ενώ λίγο πριν είχε σχολιάσει για το ΚΚΕ ότι «ο εκπρόσωπός του, ο κ. Ανδρουλάκης, παραβρέθηκε και μετά αποχώρησε» (!). Οι φωνές και τα γέλια από την αίθουσα επανέφεραν τον Β. Μαγγίνα στην πραγματικότητα και επανατοποθέτησαν τον Ανδρουλάκη στο κόμμα που ανήκει, στο ΠΑΣΟΚ.

Στην πρεμούρα του να τσουβαλιάσει το ΚΚΕ με τα «ήξεις - αφήξεις» των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης σε σχέση με το Ασφαλιστικό και το «διάλογο», ο υπουργός Απασχόλησης, πριν ανέβει στο βήμα, είναι προφανές ότι έψαχνε ανάμεσα στα έδρανα για να βρει έστω και έναν βουλευτή του Κόμματος. Και όταν δεν τον βρήκε, έκανε την επιθυμία «πραγματικότητα» και χρέωσε τον Ανδρουλάκη στο ΚΚΕ. Ξέρουμε ότι η κυβέρνηση θα ήθελε πάρα πολύ το ΚΚΕ να είναι σαν τον Ανδρουλάκη. Δυστυχώς, όμως, γι' αυτήν και ευτυχώς για τους εργαζόμενους, δεν είναι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ