Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ: «Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι με βάση τη φορολογική τους δήλωση δε θεωρούνται φτωχοί και όμως είναι ο κορμός της ελληνικής κοινωνίας. Είναι η μεσαία τάξη (...) για όλους αυτούς δε μιλά κανένας γιατί δε στεγάζονται κάτω από τη γενική ταμπέλα "φτώχεια" (...) αυτά είναι τα στρώματα που πηγαίνουν τις χώρες μπροστά» (ο Μ. Κοττάκης στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Ο ΔΙΑΓΚΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙ' ΑΥΤΗΝ: «Τα σοσιαλδημοκρατικά και αριστερά κόμματα δίνουν μάχη - εντός και εκτός των "τειχών τους" - ώστε να προωθείται ένας σύγχρονος κοινωνικός μετασχηματισμός, προς όφελος των μικρομεσαίων στρωμάτων» (η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Μπατζελή / ΒΡΑΔΥΝΗ).

ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ: «Σε "επιδημία" εξελίσσονται πλέον οι καταλήψεις των σχολείων της Λάρισας αφού καθημερινά προστίθενται και άλλες σχολικές μονάδες στον χορό των κινητοποιήσεων και η κατάσταση τείνει πλέον να ξεφύγει από κάθε έλεγχο (...) στο θέμα αναφέρθηκε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Ι. Καραμήτρος, λέγοντας ότι "οι καταλήψεις κατευθύνονται από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, κανείς δεν έχει δικαίωμα να υποκινεί τους μαθητές, δεν μπορεί μια μειοψηφία να εμποδίζει την πλειοψηφία"» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ