Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Διεργασίες στο παρασκήνιο

Εντείνονται οι παρασκηνιακές διεργασίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με τα επιτελεία των δυο υποψηφίων για την προεδρική καρέκλα να ασκούν πιέσεις σε βουλευτές και κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρουν ξεκάθαρη θέση είτε στο πλευρό του Γ. Παπανδρέου, είτε του Ευάγ. Βενιζέλου.

Την ίδια στιγμή, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο και άλλων υποψηφιοτήτων, αφού, μετά την Α. Διαμαντοπούλου, ο Θ. Πάγκαλος δήλωσε έτοιμος να θέσει υποψηφιότητα, σε περίπτωση που παραμείνουν μόνο δυο οι διεκδικητές του προεδρικού θώκου. Πληροφορίες φέρουν τον Κ. Σκανδαλίδη να δέχεται εισηγήσεις από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, για να διεκδικήσει και αυτός την ηγεσία του κόμματος.

Σήμερα το πρωί, συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, πριν από την επίσημη έναρξη της Βουλής και ο Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του θα επιχειρήσει να εμφανιστεί ως ο κεντρικός εκφραστής της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΠΑΣΟΚ. Στη συνεδρίαση δε θα μιλήσει ο Ευάγ. Βενιζέλος, ο οποίος, όμως, προετοιμάζεται για την ομιλία του στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Πίσω από τις «επικοινωνιακές» κινήσεις και των δυο, κρύβεται η πλήρης ταύτισή τους στη συνέχιση της ίδια αντιλαϊκής πολιτικής, η οποία θα εκφραστεί και μέσα στη Βουλή της επόμενες μέρες κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων με τη χρήση ανούσιου καταγγελτικού λόγου απέναντι στη ΝΔ, που θα συνοδεύεται από τη συναίνεση για την προώθηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων.

Τόσο ο Γ. Παπανδρέου, όσο και ο Ευάγ. Βενιζέλος συνέχισαν χτες τις επαφές του με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Ευάγ. Βενιζέλος συμφώνησε για να παραμείνει γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Δ. Ρέππας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ