Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Δουλιά δεν έχουν, επιχειρηματίες θα γίνουν;

Εστησαν γραφείο υποστήριξης επιχειρηματικών ιδεών μέσα στο ΤΕΙ

Μετά από τα γραφεία διαμεσολάβησης (ανάμεσα στα πανεπιστήμια, τους φοιτητές, τους καθηγητές και τις επιχειρήσεις), τώρα στο ΤΕΙ Χαλκίδας εμφανίστηκε και γραφείο υποστήριξης επιχειρηματικών ιδεών!

Ενα γραφείο στο οποίο θα απευθύνονται οι σπουδαστές - που άλλωστε είναι πασιφανές ότι μετά την αποφοίτησή τους θα γίνουν... επιχειρηματίες! - και θα λαμβάνουν πληροφορίες νομικού χαρακτήρα για τη σύσταση επιχείρησης. Επιπλέον, όποιος σπουδαστής έχει μια ...επιχειρηματική ιδέα, θα μπορεί να πηγαίνει στο εν λόγω γραφείο και να την «κουβεντιάζει» (προφανώς όχι με τον υπάλληλο) για να υλοποιηθεί! Το γραφείο λειτουργεί με χρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό πακέτο (ΕΠΕΑΕΚ) η οποία λήγει τον Ιούνιο. Είχε γίνει προσπάθεια και πέρσι να συσταθεί, αλλά είχε εμποδιστεί από τους συνεχιζόμενους αγώνες των σπουδαστών. Ετσι φέτος βρήκε στέγη: Το χώρο συνεδριάσεων του ΔΣ του συλλόγου σπουδαστών Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ!

Την ίδια στιγμή που το επίπεδο σπουδών στα ΤΕΙ διαρκώς υποβαθμίζεται, τέτοιου τύπου «γραφεία» σπέρνουν αυταπάτες στους σπουδαστές, ανοίγοντας ταυτόχρονα την πόρτα στις επιχειρήσεις να αντλήσουν ιδέες από φρέσκα μυαλά που περιχαρείς θα τις προσφέρουν προσβλέποντας στην επαγγελματική αποκατάσταση.

Αντιδρώντας σε αυτή την εξέλιξη, η ΠΚΣ του ΤΕΙ Χαλκίδας καλεί τους σπουδαστές σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, έξω από το γραφείο υποστήριξης επιχειρηματικών ιδεών.

Επιμένουν στη Λάρισα

Εμμένει το Συμβούλιο του ΤΕΙ Λάρισας στην εφαρμογή του εκτρωματικού νόμου - πλαισίου, για την Ανώτατη Εκπαίδευση, με τον ισχυρισμό ότι δεν μπορεί να πάει «κόντρα» σ' αυτόν. «Είναι νόμος και δεν μπορούμε να μην τον εφαρμόσουμε» ισχυρίστηκαν τα μέλη του, σε χτεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου, που έγινε υπό την αγωνιστική πίεση της Πανσπουδαστικής, ύστερα από την απόφαση που έσπευσε να πάρει το Τμήμα Γεωργικών Μηχανημάτων και Αρδεύσεων, για την εφαρμογή της διάταξης που αφορά στους λεγόμενους αιώνιους σπουδαστές. Βεβαίως, άμεση ήταν η απάντηση των εκπροσώπων της Πανσπουδαστικής, που ήταν εκεί, οι οποίοι τόνισαν ότι η διέξοδος βρίσκεται στο δρόμο της απειθαρχίας, της ανυπακοής και των αγώνων, όταν αυτό το επιτάσσουν τα λαϊκά συμφέροντα. Και κάλεσαν τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς του ιδρύματος να παλέψουν για να μην περάσει ο αντιδραστικός νόμος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ