Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής οι πυρόπληκτοι

Σε συγκέντρωση στο Μενίδι μίλησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Δεν ξεχνάμε τους νεκρούς και εξαθλιωμένους, στους καμένους νομούς, όμως, το ΚΚΕ έχει πάρει μια απόφαση και θα την τηρήσει μέχρι τις εκλογές: Δε θα κάνουμε καμία καπηλεία και τυμβωρυχία βλέποντας αποκλειστικά και μόνο την κάλπη». Με τον παραπάνω ξεκάθαρο τρόπο μίλησε η Αλέκα Παπαρήγα χτες το βράδυ σε μία δυναμική και μαζική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Μενιδίου. Συμπλήρωσε πως είναι ντροπή για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να θέλουν να μετατρέψουν όλη την εκλογική μάχη, σε μια μάχη που θα συζητάμε μόνο τα θέματα των καμένων νομών και των εξαθλιωμένων κατοίκων.

Στη συνέχεια επισήμανε πως τα προβλήματα των πυρόπληκτων είναι στην πρώτη γραμμή, αλλά παράλληλα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία για να μην γίνει συζήτηση για κανένα άλλο λαϊκό πρόβλημα. Να μην γίνει συζήτηση για τους μισθούς και τις συντάξεις, για τη δουλιά των νέων, για την Παιδεία, για την Υγεία, για τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν την περιοχή». Πρόσθεσε πως τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ «τους συμφέρει να καπηλεύονται τα θύματά τους». Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε «ότι οι πυρόπληκτοι δεν είναι θύματα μόνο του οικολογικού εγκλήματος που συντελέστηκε αλλά είναι και θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής, όπου και μέσα εκεί βρίσκεται και το πρόβλημα της οικολογίας. Είναι θύματα μιας πολιτικής που εμπορευματοποιεί τα πάντα».


Οπως σημείωσε «η ΝΔ έριξε στο τραπέζι το τρομοκρατικό ιμπεριαλιστικό δόγμα των ασύμμετρων απειλών για να δώσει ένα σήμα και να τρομοκρατήσει το λαό. Να βάλει ψευτοδιλήμματα και να κρύψει βεβαίως τις ευθύνες της. Το ΠΑΣΟΚ συνειδητά τσίμπησε αν και έχει υπογράψει το δόγμα των ασύμμετρων απειλών. Εδώ βεβαίως αντιδρά για τους δικούς του λόγους».

Αμέσως μετά η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε πως και οι δύο - ενώ παρασύρονται κι άλλα κόμματα κι όχι τυχαία όπως ο ΣΥΝ - αφήνουν απ' έξω το εξής: «Το πλιάτσικο που ετοιμάζεται στην Πελοπόννησο, στη Δυτική Ελλάδα γενικότερα, όχι από τους απλούς οικοπεδοφάγους αλλά από επιχειρηματικά μεγαθήρια που τρίβουν τα χέρια τους μπροστά στην καμένη γη και τα οποία οργανωμένα ενδιαφέρονται η γη να χάσει την αξία της. Γιατί η καμένη γη χάνει την αξία της και θέλουν να πάρουν τσάμπα τη γη από την αγροτιά και να στήσουν εκεί μεγάλα τουριστικά κι άλλα συγκροτήματα». Τέλος, υπογράμμισε ότι δεν έχουμε κυβερνήσεις ανίκανες αλλά κυβερνήσεις ικανές για το μεγάλο κεφάλαιο.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Περιφέρεια Αττικής, Ρούλα Τριγάζη και Βασίλης Τοπαλιανίδης, ενώ παρουσιάστηκε και το υπόλοιπο ψηφοδέλτιο στην περιοχή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δύο χρόνια μετά έχουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης(2009-11-06 00:00:00.0)
Εμπρηστική η πολιτική ΕΕ - ελληνικών κυβερνήσεων(2009-09-16 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τις πυρκαγιές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή(2009-09-01 00:00:00.0)
Κοροϊδεύουν το λαό στα αποκαΐδια της πολιτικής τους(2009-08-27 00:00:00.0)
Οξύνονται τα προβλήματα(2008-08-31 00:00:00.0)
Εγκλημα διαρκείας κατά του ελληνικού λαού(2008-08-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ