Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΖΗΣ
«Κάψτε» με την ψήφο την αντιαγροτική πολιτική

Σε συγκέντρωση στο Βελεστίνο μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ

Ο Νίκος Γκατζής
Ο Νίκος Γκατζής
Να «κάψουν» την αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική του δικομματισμού, τιμωρώντας στην κάλπη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τα πολιτικά δεκανίκια τους, το ΣΥΝ και το ΛΑΟΣ, και να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ, κάλεσε τους κατοίκους του Βελεστίνου, όπου μίλησε σε συγκέντρωση, ο Ν. Γκατζής, υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στο Νομό Μαγνησίας. Στην ομιλία του αναφέρθηκε, μεταξύ των άλλων, στον τραγικό απολογισμό των πυρκαγιών, καταγγέλλοντας ως υπεύθυνη τη δασοκτόνα πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων, καθώς και σε μια σειρά άλλων λαϊκών προβλημάτων.

Επικεντρώθηκε, ιδιαίτερα στα αγροτικά ζητήματα και στις δραματικές επιπτώσεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, την οποία ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και ολοκλήρωσε για να εφαρμόσει στη συνέχεια η κυβέρνηση της ΝΔ, με στόχο το βίαιο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγους επιχειρηματίες μεγαλοαγρότες. Οπως υπογράμμισε στα πλαίσια της ΚΑΠ, με τις μειωμένες τιμές, τις πετσοκομμένες επιδοτήσεις, τους περιορισμούς, τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας και όλα τ' άλλα αντιαγροτικά μέτρα, που πιστά υλοποιούν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού, οι φτωχοί αγρότες δεν έχουν μέλλον, καθώς οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην εγκατάλειψη της γεωργίας, για να καρπωθούν τη γη τους οι μεγαλοαγρότες. Επισήμανε δε, ότι το αγροτικό πρόβλημα δεν αφορά μόνο τους αγρότες, αλλά και την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων, καθώς η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια και το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών που αυτά συνεπάγονται, έχουν πολλαπλές συνέπειες.

Παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΚΚΕ τόνισε ότι αυτές δείχνουν το δρόμο διεξόδου μέσα από την πρόταση για τον παραγωγικό συνεταιρισμό της μικρομεσαίας αγροτιάς, στα πλαίσια της Λαϊκής Εξουσίας και Λαϊκής Οικονομίας, ο οποίος μπορεί ν' ανοίξει με την αποφασιστική ενίσχυση του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ