Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Οι εργαζόμενοι παράγουν τον πλούτο και τους ανήκει

Στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας «Hellenic Seaways» περιόδευσε η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Πειραιά

Η Διαμάντω Μανωλάκου
Η Διαμάντω Μανωλάκου
Η φωνή του ΚΚΕ «εισέβαλε» χτες το πρωί και στα γραφεία της ακτοπλοϊκής ναυτιλιακής εταιρείας «Hellenic Seaways» (πρώην MFD και πλοιοκτήτρια του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ). Η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου και υποψήφια βουλευτής του Κόμματος στη Β' περιφέρεια του Πειραιά, περιόδευσε σε όλους του ορόφους του κτιρίου που στεγάζεται η εταιρεία και μίλησε πρόσωπο με πρόσωπο με τους 100 περίπου υπαλλήλους της.

Ανέδειξε ότι οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους και τώρα με την ψήφο τους στο ΚΚΕ μπορούν να ανοίξουν δρόμους για να ζουν πολύ καλύτερα, αφού ο πλούτος που αυτοί παράγουν και τον καρπώνονται μία χούφτα «οικογενειών», είναι τέτοιος που δείχνει ότι υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης της θέσης τους. Ενώ ναυτεργάτες και υπάλληλοι βιώνουν άγρια εκμετάλλευση, τρομοκρατία, απολύσεις, «μαύρη εργασία» και πάει λέγοντας, οι εφοπλιστές, έχουν φτάσει σήμερα να μιλάνε για κέρδη που δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο. Η «Hellenic Seaways» τον Ιούλη του 2007 παρουσίασε έσοδα αυξημένα κατά 12% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2006 και ετοιμάζει για το 2008 επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτή η χοντρή αντίθεση, που συνεχώς οξύνεται είναι «καρπός» της αντιλαϊκής πολιτικής που συνδιαμορφώνουν διαχρονικά και εναλλάξ οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έχουν αναγάγει τους εφοπλιστές σε «κράτος εν κράτει».

Και επειδή, όπως τόνισε, «η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και η πολιτική τους δεν αλλάζουν, μπορεί ο εργαζόμενος να αλλάξει αυτή την πολιτική χρησιμοποιώντας σαν μορφή αντίδρασης και την ψήφο του». Προειδοποίησε ότι «μαζί με τις ανθρώπινες ζωές, τα χιλιάδες στρέμματα γης, τα σπίτια, τις περιουσίες, αυτή η πολιτική "καίει" και τα εργασιακά δικαιώματα» επισημαίνοντας ότι τα χειρότερα έρχονται μετά τις εκλογές, όπως το ασφαλιστικό, το χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων, η ένταση της τρομοκρατίας στους χώρους δουλιάς. «Το ΚΚΕ, συνέχισε, δεν είναι ένα μικρό κόμμα - μια και ακούμε πολλά για τα μικρά κόμματα - είναι ένα μεγάλο Κόμμα στους αγώνες. Είμαστε πάντα μπροστά, πάντα πρώτοι στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων. Γι' αυτό ενισχύστε το ΚΚΕ ακόμα και αν δε συμφωνείτε σε όλα μαζί του. Ψηφίστε το για το μέλλον σας, τα δικαιώματά σας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ