Αλλωστε, πώς γίνεται να επικρατεί αυτό το κλίμα - όπως μας διαβεβαιώνουν οι εκπρόσωποι Τύπου και των δύο - και, ταυτοχρόνως, να έχει ξεσπάσει δικομματικός καυγάς ακόμη και για την καταβολή των πενιχρών επιδομάτων στις καμένες περιοχές;
Σε τελική ανάλυση, αν σκέπτονταν την πυροπροστασία της χώρας, θα το είχαν κάνει τον καιρό που κυβερνούσαν τη χώρα. Τότε που η λεγόμενη πολιτική προστασία έπαιρνε ψίχουλα από τους προϋπολογισμούς τους.
Επίσης, θα είχαν φροντίσει να καταργήσουν τους νόμους τους, αυτούς που θεσμοθετούν την οικοπεδοποίηση των δασών. Αντίθετα, τους φυλάνε ως «κόρη οφθαλμού».
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις, η αγροτική παραγωγή στην Ηλεία θα χρειαστεί τουλάχιστον 5 χρόνια για να φτάσει στα επίπεδα που ήταν πριν από τις πυρκαγιές. Για το πώς θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι όμως, δεν έχουμε ακούσει τίποτε από τους «γαλαζοπράσινους» συμπαραστάτες τους.
Καθόλου παράξενο, μια και, ούτως ή άλλως, στα ...πλάνα τους ήταν η μείωση της αγροτικής παραγωγής την επόμενη πενταετία. Την περίφημη ΚΑΠ υπερασπίζονται και οι δύο, που ακριβώς εκεί στοχεύει.
ΠΑΝΤΩΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ όταν εξαγγέλλουν τα περίφημα μέτρα για την ανακούφιση των πυρόπληκτων, την ...τέχνη τους, δηλαδή την ενίσχυση του κεφαλαίου, δεν την ξεχνάνε οι κυβερνώντες. Ετσι, ανάμεσα στα μέτρα, είναι και ένα ...πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων, ώστε να απασχοληθεί αριθμός 6.000 ανέργων...