Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δήλωση... εγκυμοσύνης!

Με την κήρυξη όλων των νομών της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το υπουργείο Υγείας εφάρμοσε σε όλη την επικράτεια το σχέδιο «Περσέας», το οποίο, μεταξύ των άλλων, προβλέπει ότι όλα τα νοσοκομεία και οι μονάδες κοινωνικής φροντίδας καθώς και το προσωπικό τίθενται σε επιφυλακή σε 24ωρη βάση.

Κι εκεί αποκαλύφθηκε το εύρος των ελλείψεων σε προσωπικό αλλά και το αποτέλεσμα των ιδιωτικοποιήσεων τομέων των νοσοκομείων απ' τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Οι διοικητικές υπηρεσίες των νοσοκομείων είναι αποψιλωμένες και οι περισσότεροι τομείς έχουν δοθεί σε εργολάβους. Ετσι τον έλεγχο των εισερχομένων (προσωπικού, αρρώστων και συνοδών) ανέλαβαν τα ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας (!), τα οποία δεν έχουν καμιά αρμοδιότητα γι' αυτό, ούτε προβλέπονται στα καθήκοντά τους απ' τις συμβάσεις που υπογράφουν με τα νοσοκομεία.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις οι έλεγχοι αυτοί είχαν και την τραγελαφική τους διάσταση, όπως στο μαιευτήριο «Αλεξάνδρα» όπου μια έγκυος είχε προγραμματισμένη εισαγωγή για τοκετό. Ετσι εκτός απ' τα στοιχεία της ζητήθηκε να παραθέσει εγγράφως και το λόγο της εισόδου στο μαιευτήριο.

Δηλαδή, που θα πήγαινε - εκτός απ' το μαιευτήριο - μια γκαστρωμένη με την κοιλιά στο στόμα;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ