Τρίτη 15 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Μοιράζει ψευτοπαροχές και επιδόματα διαχείρισης της φτώχειας

Ομιλία του Γ. Παπανδρέου σε ημερίδα του ΠΑΣΟΚ με θέμα «Οικογένεια και παιδί»

Επιδόματα διαχείρισης της φτώχειας και ψευτοπαροχές που δεν αντιμετωπίζουν τις τεράστιες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, αλλά αντίθετα ανοίγουν το δρόμο για την άμεση ενίσχυση των επιχειρηματιών στο χώρο της εκπαίδευσης και ειδικότερα της προσχολικής αγωγής, μοίρασε την προηγούμενη Κυριακή ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας σε ημερίδα του ΠΑΣΟΚ με θέμα «Οικογένεια και παιδί».

Ο Γ. Παπανδρέου, παρουσιάζοντας το αντιδραστικό περιεχόμενο των προγραμματικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ, επιχείρησε να εμφανίσει το πρόγραμμα του κόμματός του σαν «κοινωνικό συμβόλαιο» βάσει του οποίου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «θα προστατεύσει κάθε μορφή οικογένειας». Ο Γ. Παπανδρέου, λοιπόν, πήρε πέντε δεσμεύσεις απέναντι στην οικογένεια.

- Υποσχέθηκε ότι θα ...εξασφαλίσει τη «φύλαξη» των παιδιών της. «Επιχορηγούμε το κόστος φύλαξης των παιδιών στους σταθμούς, από τον κρατικό και δημοτικό προϋπολογισμό, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση κάθε οικογένειας». Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απορρίπτοντας ουσιαστικά τη δωρεάν προσχολική αγωγή με ευθύνη του κράτους για όλα τα παιδιά, αφού, καθορίζοντας σαν κριτήριο την «οικονομική κατάσταση», μεταφέρει στους γονείς μέρος ή και όλο το ποσό των τροφείων των παιδικών σταθμών. Την ίδια στιγμή προώθησε την πολιτική της «φιλανθρωπίας», αναφέροντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα εισάγει «καινοτόμα προγράμματα κατ' οίκον φύλαξης των παιδιών, στο πλαίσιο της κοινωνικής εργασίας». Μια «κοινωνική εργασία» που θα χρησιμοποιηθεί και για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, αφού θα προτείνεται για ...εργασία σε ηλικιωμένους ανέργους και άνεργες μητέρες, όπως στο παρελθόν έχει αναφέρει ο Γ. Παπανδρέου. Παράλληλα, ο ίδιος πρόσφερε και «2 χιλιάδες ευρώ για τη γέννηση κάθε παιδιού», δίνοντας προεκλογικά «ψίχουλα».

- Ισχυρίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θα «μειώσει την ιδιωτική δαπάνη για την υγεία στο μέσο ελληνικό νοικοκυριό, μέσα από τις πολιτικές του για το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας». Δημαγωγώντας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπάθησε να κρύψει ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ από το 2000 και μέχρι το 2004, βάσει επίσημων στοιχείων, είχαν εκτινάξει τις ιδιωτικές δαπάνες υγείας πάνω από 56%! Μίλησε για μείωση των ιδιωτικών δαπανών, όταν ο ίδιος (27.4.2007) τάχτηκε υπέρ των συμπράξεων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με ανταποδοτικά τέλη στις υπηρεσίες «πρόνοιας» και «υγείας».

- Εγγυήθηκε «αποτελεσματικό σχολείο, με ταυτόχρονη μείωση των δαπανών για φροντιστήριο», «επέκταση του ολοήμερου σχολείου», αλλά την ίδια στιγμή στήριξε την προώθηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στην εκπαίδευση, ειδικότερα στην τριτοβάθμια, ανοίγοντας το δρόμο για παραπέρα διείσδυση των επιχειρηματιών στο χώρο της εκπαίδευσης. Θέλουμε, είπε, «ιδρύματα που να δημιουργήσουν προγράμματα, που είναι πραγματικά επιλογές των νέων ανθρώπων και να είναι και πιο ευέλικτα για τις ανάγκες της αγοράς»! Στα παιδιά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μοίρασε ...«πιστοποιητικά επάρκειας» στην «χρήση του διαδικτύου» και της «ξένης γλώσσας» και υπολογιστές δωρεάν και γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

- Στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας ...υποσχέθηκε τα περιβόητα 950 ευρώ για το ζευγάρι και 550 ευρώ για τον μεμονωμένο συνταξιούχο, αλλά με προοπτική το 2011 ή το 2012! Μια δέσμευση που πίσω απ' αυτή κρύβεται η αντιασφαλιστική επέλαση που απεργάζονται από κοινού η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και μείωση των συντάξεων.

- Ο Γ. Παπανδρέου υποσχέθηκε και «βελτίωση της ποιότητας ζωής» με τη δημιουργία χώρων «αναψυχής, άθλησης και πολιτισμού», όταν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έχουν φροντίσει με νόμους να παραδώσουν στο ιδιωτικό κεφάλαιο και τις παραλίες του τόπου, με το λαό να πληρώνει ακόμα και για το μπάνιο του...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ