Τρίτη 15 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΡΕΙΑ ΚΕΡΑΣΙΤΣΑ - ΤΡΙΠΟΛΗ
Αγώνας για πανανθρώπινη ειρήνη

Τη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη και το όραμά του για πανανθρώπινη ειρήνη τίμησαν, προχτές Κυριακή, φίλοι της ειρήνης από πολλές περιοχές της Πελοποννήσου, οι οποίοι, συμμετέχοντας στην 24η Παμπελοποννησιακή Πορεία Ειρήνης, πορεύτηκαν από τη γενέτειρά του Κερασίτσα μέχρι την Τρίπολη.

Από νωρίς το απόγευμα, πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών άρχισε να συγκεντρώνεται στο χώρο της συγκέντρωσης στην Κερασίτσα, με τις σημαίες της ΕΕΔΥΕ και του ΠΑΜΕ να δεσπόζουν στο χώρο. Τα θερμά χειροκροτήματα όλων απέσπασαν οι Γιώτης Νικολαΐδης, Αλέξης Ανδρινόπουλος, Αλέξανδρος Αράθυμος και Ζαμπάλας, οι οποίοι κατέφθασαν στο χώρο με τα ποδήλατά τους, μεταφέροντας το μήνυμα της ειρήνης από την Καλαμάτα. Τους φιλειρηνιστές καλωσόρισε ο Χρήστος Μαλλίρης, μέλος της ΕΕΔΥΕ, ακολούθησε κατάθεση στεφανιών από πλήθος μαζικών φορέων και οργανώσεων και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γρ. Λαμπράκη και όσων έπεσαν για το ιδανικό της ειρήνης.

Η πορεία που ακολούθησε - αφού διήνυσε οχτώ χιλιόμετρα - έφθασε στην Τρίπολη, όπου την υποδέχτηκαν πολλοί κάτοικοι της πόλης με χειροκροτήματα. Οι οδοιπόροι της ειρήνης ανταπαντούν με το μήνυμα - σύνθημα: «Ζήτω η φιλία των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών». Στην πλ. Αγ. Βασιλείου της Τρίπολης, όπου και κατέληξε η πορεία, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία από νεανικό συγκρότημα της Αρκαδίας, ενώ η κεντρική ομιλία έγινε από τον Νίκο Φωτιάδη, αντιπρόεδρο της ΕΕΔΥΕ, ο οποίος τόνισε πως «θέμα πρώτης προτεραιότητας για το παγκόσμιο και ελληνικό κίνημα ειρήνης είναι να μην επιτρέψουμε την εγκατάσταση της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη, η οποία θα ενισχύσει την ηγεμονία τους στον κόσμο και θα προκαλέσει σοβαρούς κινδύνους στους λαούς όλου του κόσμου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ