Τρίτη 21 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το πρόσωπο των κουκουλοφόρων

Παπαγεωργίου Βασίλης

Απανωτά περιστατικά στη διάρκεια του φετινού γιορτασμού του Πολυτεχνείου έρχονται να ρίξουν τις μάσκες των γνωστών αγνώστων, που κάθε χρόνο προβοκάρουν τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία και διευκολύνουν την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, αλλά ποτέ δε συλλαμβάνονται...

Περιστατικό πρώτο: Αυτόπτες μάρτυρες οι συντάκτες του «Ρ». Σε καφενείο στη γωνία Μπουμπουλίνας και Δεληγιάννη, πίσω από το Πολυτεχνείο, σε ζώνη απαγορευμένη ακόμα και στους κατοίκους, ένστολοι άνδρες των ΜΑΤ χαριεντίζονται με ομάδα νεαρών με κουκούλες και σακίδια στην πλάτη!

Περιστατικό δεύτερο: Κατά τη διάρκεια της πορείας οι κουκουλοφόροι, όταν προκλήθηκαν τα πρώτα επεισόδια με το γνωστό τρόπο, δεν χτυπούσαν τους αστυνομικούς, αλλά τους διαδηλωτές!

Περιστατικό τρίτο: Ο άγριος ξυλοδαρμός του 24χρονου Κύπριου φοιτητή την Παρασκευή το βράδυ στη Θεσσαλονίκη διεπράχθη από κουκουλοφόρους, παρουσία ένστολων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι προφανώς γνώριζαν πολύ καλά τους κουκουλοφόρους.

Οι μάσκες των κουκουλοφόρων, που διαχρονικά τους χρησιμοποιεί η ΕΛ.ΑΣ., έχουν πέσει και η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια. Οι κουκούλες δεν κρύβουν τη βάρβαρη επίθεση των κυβερνώντων, όπως και των προκατόχων τους, κατά των λαϊκών αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ