Τρίτη 21 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Επικίνδυνο για την άρχουσα τάξη το μήνυμα του Πολυτεχνείου

Χαιρετίζοντας τους δεκάδες χιλιάδες φοιτητές, μαθητές και εργαζομένους που συμμετείχαν μαζικά στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου και στην πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, η Πανσπουδαστική Κ.Σ. επισημαίνει ότι αυτή η μαζικότητα είναι στοιχείο ελπίδας και προοπτικής, δείχνει το δρόμο που πρέπει να βαδίσουν οι φοιτητές μαζί με το λαό, για τα δικαιώματα στη μόρφωση, τη δουλιά και τη ζωή, κόντρα στα σχέδια ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΕΕ, κόντρα στην πολιτική του κεφαλαίου.

Η ΠΚΣ κάνει λόγο για σχέδιο της κυβέρνησης σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ (αξιοποιώντας και την πλειοψηφία των ΜΜΕ), με στόχο τον αποπροσανατολισμό και την τρομοκράτηση του κόσμου. Η ΠΚΣ υπογραμμίζει: «Αυτό το σχέδιο περιλάμβανε μεθοδεύσεις για το πανεπιστημιακό άσυλο, προκλητική παρουσία της αστυνομίας με σωματικούς ελέγχους και προσαγωγές, επέμβαση των ΜΑΤ με στόχο να κοπεί η πορεία στα δύο και να μην καταλήξει στο σύμβολο των ιμπεριαλιστών, την αμερικάνικη πρεσβεία, δράση διάφορων μηχανισμών που καμιά σχέση δεν έχουν με τους αγώνες και εννοείται μεγέθυνση, από τα ΜΜΕ, κάθε περιστατικού που ευνοούσε την κυβερνητική προπαγάνδα...

Αποδεικνύεται από τις προσπάθειές τους το πόσο επικίνδυνο για την άρχουσα τάξη είναι το πολιτικό νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και ότι αν αυτό εκφραστεί στους αγώνες του σήμερα μπορεί να γίνει παράγοντας ρήξης και ανατροπής»!

Η ΠΚΣ καταγγέλλει επίσης το ρόλο των άλλων φοιτητικών παρατάξεων στην προσπάθεια αλλοίωσης και υπονόμευσης του εορτασμού. Τη ΔΑΠ που επιχείρησε στις γενικές συνελεύσεις να εμποδίσει τους φοιτητές να πάρουν αποφάσεις καταδίκης της πολιτικής ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ και να διαδηλώσουν στο δρόμο του Νοέμβρη! Τις δυνάμεις της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝασπισμού, των ΕΑΑΚ και άλλες μικροομάδες, που ακολούθησαν για άλλη μια φορά τη γνώριμη τακτική του καπελώματος, τοποθετώντας τα παραταξιακά και κομματικά τους μπλοκ και πανό ανάμεσα στα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων (λες και η πορεία και τα νοήματα του Πολυτεχνείου είναι τσιφλίκι τους), παραβιάζοντας όσα είχαν συμφωνηθεί και από τους ίδιους στην «Επιτροπή Εορτασμού» για την πορεία. Ενώ με ευθύνη τους η πορεία όχι μόνο καθυστέρησε να ξεκινήσει, αλλά σε διάφορες φάσεις απειλήθηκε να κοπεί και να εκτεθεί στην επέμβαση των δυνάμεων καταστολής.

«Συνεχίζουμε τους αγώνες - Μπλοκάρουμε την επίθεση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ», καταλήγει η ΠΚΣ, καλώντας τους φοιτητές σε ετοιμότητα, «μπροστά στον προϋπολογισμό, τις προσπάθειες περικοπής συγγραμμάτων, τις προσπάθειες υποβάθμισης των σπουδών που με οδηγίες και εγκυκλίους περνούν μέσα στις σχολές».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Lockout από την Παρασκευή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο(2021-11-13 00:00:00.0)
Ποιοι ενοχλούνται από το αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα του Πολυτεχνείου;(2017-11-21 00:00:00.0)
Πήραν τη σκυτάλη και συνεχίζουν(2007-11-13 00:00:00.0)
«Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή»!(2006-11-18 00:00:00.0)
Σύντομη αναφορά στο αναρχικό ρεύμα στην Ελλάδα(2005-04-17 00:00:00.0)
"Βρώμικο παιχνίδι" ενάντια στο μήνυμα του Νοέμβρη(1997-11-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ