Τρίτη 21 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΠΑΝΕ ΠΑΚΕΤΟ!

ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΛΕ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ»: «Συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στην πλατεία Συντριβανίου από αστυνομικούς με πολιτικά (...) αφού πρώτα τον έδεσαν πισθάγκωνα με χειροπέδες, περισσότεροι από δέκα άντρες με πολιτικά τον ξάπλωσαν στο έδαφος, τον χτυπούσαν αλύπητα με γροθιές και κλωτσιές στο πρόσωπο, τον έσερναν αιμόφυρτο για δεκάδες μέτρα, παρουσία αξιωματικών της Ασφάλειας και ένστολων αξιωματικών που παρακολουθούσαν χωρίς να επέμβουν (...) οι σκηνές που κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για όσα συνέβησαν (...) η Αστυνομία προβάλλει τον απίστευτο ισχυρισμό: έπεσε αρχικά σε σταθμευμένο μοτοποδήλατο και στη συνέχεια σε ζαρντινιέρα που υπήρχε στο σημείο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί» (το ρεπορτάζ στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΜΕ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΡΟΖ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ: «Δεν έχει νόημα να αστυνομοκρατείται επί μέρες μια πόλη, για να πορευτούν μερικές χιλιάδες άνθρωποι και να εκτονωθούν σπάζοντάς τα μερικές εκατοντάδες... Είτε μας αρέσει είτε όχι, η αντίσταση στο Πολυτεχνείο ήταν κυρίως προσωπική και όχι συλλογική υπόθεση. Αφορούσε δυο, τρεις, άντε πέντε χιλιάδες ανθρώπους που πίστευαν ότι έκαναν το καθήκον τους. Ούτε σύμβολα ήθελαν να γίνουν ούτε σε εκ των υστέρων τιμές απέβλεπαν. Ας τελειώνει λοιπόν κάποτε αυτό το "μνημόσυνο", μήπως και διατηρηθεί ό,τι απέμεινε από το πραγματικό νόημα του Πολυτεχνείου...» (ο Σήφης Πολυμίλης στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΕΝΩ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΝ ΕΝΑΝ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ: «Οι θέσεις της Ρουαγιάλ (σ.τ. επιμελητή: η υποψήφια του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος στη Γαλλία) στην Ελλάδα θα χαρακτηρίζονταν "ακροδεξιές": Ζητά "στρατιωτική επίβλεψη" για τους νέους ταραξίες στο Παρίσι, τάσσεται υπέρ της δημιουργίας "λαϊκών δικαστηρίων" που θα ελέγχουν τους εκλεγμένους δημοσίους εκπροσώπους, υποστηρίζει την αύξηση των ωρών εργασίας για τους εκπαιδευτικούς. Ερώτηση: Είναι "Blue Dog" ή Σεγκολέν; Απάντηση: Δεν υπάρχουν πια δεξιές ή αριστερές απόψεις στο βαθμό που το νομίζουμε. Υπάρχουν απόψεις που "πατούν" πάνω σε υπαρκτά κοινωνικά ρεύματα ή όχι. 62% πήρε» (Ο Μανόλης Κοττάκης στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ