Τρίτη 21 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Στο πλευρό του Τσάβετ Ασλάμ

Αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη» αποτελούμενη από τους Στρατή Κόρακα και Αγγελο Ρεμπή, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και Κώστα Κούτρα, Δικηγόρο και Πρόεδρο της Οργάνωσης «Δικηγόροι χωρίς Σύνορα», επισκέφτηκε χτες το απόγευμα στις φυλακές Κορυδαλλού τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα Τσάβετ Ασλάμ και συζήτησαν μαζί του το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη σύλληψη και κράτησή του, κατ' εκτέλεση του εντάλματος της Ιντερπόλ, έπειτα από αίτημα της πακιστανικής κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας, διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία ότι οποιαδήποτε κατηγορία σε βάρος του όπως η συγκεκριμένη, είναι εντελώς ανυπόστατη και ο μοναδικός λόγος της σύλληψης, της κράτησης και της επαπειλούμενης έκδοσής του, είναι η σθεναρή στάση του στο ζήτημα των απαγωγών των 28 Πακιστανών στην Ελλάδα και η επιμονή του να μην ανασκευάσει τη μαρτυρία του, παρά τις αφόρητες πιέσεις που του ασκήθηκαν.

Ενημέρωσε δε την αντιπροσωπεία ότι στα δυο χρόνια που πέρασαν από τις απαγωγές μέχρι σήμερα, δεχόταν συνεχώς πιέσεις από την πρεσβεία του Πακιστάν και από αλλού. Σημείωσε δε ότι είναι βέβαιο πως υπάρχει συνεργία των κυβερνήσεων του Πακιστάν, της Μ. Βρετανίας και της Ελλάδας, δηλαδή αυτών που εμπλέκονται στις απαγωγές.

Είπε επίσης ότι θα εμμείνει στις μαρτυρίες του μέχρι να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι των απαγωγών.

Η αντιπροσωπεία εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς τον κρατούμενο και τον διαβεβαίωσε για τη συμπαράστασή της σ' αυτή του τη δοκιμασία.

Σήμερα στη 1μ.μ. στο Συμβούλιο Εφετών στα δικαστήρια της Αθήνας θα συζητηθεί η αίτηση άρσης της προσωρινής κράτησής του που έχει υποβάλει ο Τσάβετ. Στη δίκη θα παραστεί αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Συσπείρωσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ