Παρασκευή 14 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χρονίζουν τα προβλήματα των αστυνομικών

Καμιά πρόοδος δεν έχει σημειωθεί στις συζητήσεις των συναρμόδιων υπουργείων για την επίλυση των προβλημάτων, που εδώ και ένα τουλάχιστον χρόνο έχουν τεθεί υπόψη της ηγεσίας της Αστυνομίας και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Για άλλη μια φορά, χτες, η Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών (ΠΕΝΑ) συζήτησε με εκπροσώπους των πρωτοβάθμιων οργανώσεων τα προβλήματα που απασχολούν τους αξιωματικούς, αλλά και πάλι διαπιστώθηκε ότι όπου δεν υπάρχει πρόοδος, υπάρχει στασιμότητα και οπισθοδρόμηση.

Στη σύσκεψη προσκλήθηκε και μίλησε και ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μ. Χρυσοχοϊδης,ο οποίος, όπως ανακοινώθηκε, απέδωσε τη μη ικανοποίηση του αιτήματος για τις οικονομικές διαβαθμίσεις στις έντονες αντιρρήσεις του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Για το εκλογικό επίδομα ο υπουργός είπε ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε το ύψος του να μην είναι κατώτερο από αυτό που χορηγήθηκε την τελευταία φορά, ενώ για το αρχηγείο είπε ότι το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα είναι σχεδόν έτοιμο. Για τη θέσπιση ποσοστού υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων (5% των καταδικαστικών αποφάσεων) υποστήριξε ότι θα έχει σύντομα συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, από τον οποίο και προβάλλονται κάποιες αντιρρήσεις, ενώ για την απόσυρση από το νομοσχέδιο περί αθλητισμού της ρύθμισης που ανάγκαζε τις ιδιωτικές εταιρίες ποδοσφαίρου και μπάσκετ να ενισχύουν τα ασφαλιστικά ταμεία, ο υπουργός είπε ότι διαπιστώθηκε νομικό πρόβλημα από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή και ότι το υπουργείο θα επανέλθει αργότερα. Πάντως ο υπουργός αναγνώρισε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η σημερινή υπεραπασχόληση των αστυνομικών στα γήπεδα, διότι αποδυναμώνεται η γενικότερη αστυνόμευση.

Συζήτηση έγινε επίσης τόσο για τη φημολογούμενη πώληση του νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ, όσο και για το εφάπαξ βοήθημα που χορηγεί στους ασφαλισμένους το νεοσύστατο Ταμείο Αρωγής Αστυνομικών.

Τέλος, αποφασίστηκε το ετήσιο συνέδριο της ΠΕΝΑ να γίνει στην Αθήνα στις 17 και 18 του Ιούνη. Οι σύνεδροι αναμένεται να εκλέξουν και το νέο προεδρείο της Ομοσπονδίας, μετά την ολοκλήρωση της θητείας του σημερινού και την εκφρασμένη θέληση του σημερινού προέδρου, ταξίαρχου Ηλία Βλαχογιάννη, να παραδώσει τη σκυτάλη σε άλλους συναδέλφους του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ