Παρασκευή 14 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΝΙΑ
Αλληλεγγύη στους νοσοκομειακούς γιατρούς

Την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στις απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών του Νομαρχιακού Γενικού Νοσοκομείου Χανίων και των Κέντρων Υγείας του νομού, καθώς και την ανάγκη συσπείρωσης των εργαζομένων στην Υγεία, της νεολαίας, αλλά και όλου του λαού για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας εκφράζει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ.

"Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί του ΕΣΥ των Χανίων, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, αλλά και συνολικότερα ο τομέας της δημόσιας υγείας, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι αποτέλεσμα της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση στην πορεία για την ΟΝΕ. Αυτή η πολιτική που δεν έχει αφήσει όρθιο τίποτα από τις κοινωνικές κατακτήσεις των εργαζομένων έχει μετατρέψει την Υγεία σε εμπόρευμα, περιορίζει τα κονδύλια που διατίθενται για τη Δημόσια Υγεία, με φυσικό επακόλουθο τη διάλυσή της, για να περάσει πιο εύκολα και αυτό το κοινωνικό αγαθό στα χέρια των μεγαλοεπιχειρηματιών".

Τέλος, η ΝΕ καταγγέλλει τους τοπικούς εκφραστές αυτής της πολιτικής "και ιδιαίτερα αυτούς που με τη συμμετοχή τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο στηρίζουν αυτή την αντιλαϊκή πολιτική και κοροϊδεύουν και τους γιατρούς, αλλά και το λαό του νομού, παριστάνοντας τους όψιμους σωτήρες" και καλεί όλο το λαό να δημιουργήσει ένα ενιαίο μέτωπο πάλης για την ανατροπή της πολιτικής του μονόδρομου της ΟΝΕ, που βάζει στο περιθώριο τους εργαζομένους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ