Παρασκευή 14 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξεκινά αύριο το καραβάνι ειρήνης της ΟΓΕ

Ξεκινά αύριο από την Αθήνα το καραβάνι ειρήνης της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), που τελικός προορισμός του θα είναι ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη. Με δύο ενδιάμεσες στάσεις - στο Βόλο και στη Λάρισα - οι γυναίκες της χώρας μας φιλοδοξούν να ακουστεί σε όλη την Ελλάδα η απαίτησή τους να σταματήσει εδώ και τώρα ο βρώμικος πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία, να μη φύγει ούτε ένας φαντάρος έξω απ' τα σύνορά μας και να σταματήσει η ελληνική κυβέρνηση να εξυπηρετεί τους ΝΑΤΟικούς σφαγείς.

Το καραβάνι θα ξεκινήσει στις 6.30 αύριο το πρωί από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων - στην οδό Ακαδημίας - και υπολογίζεται να φτάσει στο Βόλο γύρω στις 12 το μεσημέρι, όπου στο λιμάνι της πόλης ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας θα διοργανώσει αντιπολεμική εκδήλωση. Ακολούθως, το καραβάνι ειρήνης της ΟΓΕ θα συνεχίσει την πορεία του και θα βρεθεί στις 7 αύριο το απόγευμα στην πλατεία Ταχυδρομείου, στη Λάρισα, όπου θα γίνει σχετική εκδήλωση και πορεία προς το δημαρχείο της πόλης.

Στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στον Λευκό Πύργο, θα φτάσουν οι γυναίκες της ΟΓΕ στις 11 το πρωί της Κυριακής. Στην εκδήλωση που θα γίνει και εκεί θα μιλήσει η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κ. Μπουντούρογλου, καθώς και εκπρόσωποι των γυναικείων συλλόγων απ' την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το λιμάνι της πόλης, που όλο αυτό το διάστημα έχει γίνει ορμητήριο των ΝΑΤΟικών σφαγέων. Να σημειωθεί πως στη Θεσσαλονίκη, θα φτάσουν και δεκάδες πούλμαν με γυναίκες απ' όλες τις περιοχές της Ελλάδας: Από τη Θράκη, τις Σέρρες, την Ηπειρο, τη Θεσσαλία, ακόμα και απ' την Πελοπόννησο. Ενας και μοναδικός στόχος, να γίνει ακόμα δυνατότερη η φιλειρηνική κραυγή των γυναικών της χώρας μας...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ