Παρασκευή 14 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μπόνους σε δήμους - "καλά παιδιά"

"Μπόνους" σε δήμους, ώστε να λειτουργήσουν ως "βιώσιμες" επιχειρήσεις, προωθεί τώρα η κυβέρνηση. Μετά την προεκλογική ανακοίνωσή της για απαλλαγή των χρεών, προς τρίτους, των δήμων - προσπερνώντας, βέβαια, ότι παρακρατούνται 1,2 τρισ. δραχμές - η υπουργός Εσωτερικών, Β. Παπανδρέου, μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, δήλωσε πως θα προβλεφτούν "μπόνους για τους ΟΤΑ που κάνουν σωστή οικονομική διαχείριση".

Πως θα επιβραβεύσει, έτσι, όσους δήμους λειτουργούν στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων και της ανταποδοτικότητας, που η κυβέρνηση προωθεί για το θεσμό. Και αντίθετα θα τιμωρήσει όσους ΟΤΑ επιλέγουν να λειτουργήσουν σε όφελος των δημοτών, πάνω απ' όλα, και όχι της οικονομίας της ΟΝΕ.

Προχωρώντας ακόμα παραπέρα - δείχνοντας έτσι πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την αυτοτέλεια του θεσμού - η υπουργός δήλωσε πως οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι θα κατανέμονται στους δήμους, με βάση την οικονομική τους απόδοση. Στην κατεύθυνση αυτή θα θεσπιστούν οικονομικοί δείκτες, που - με νύχια και με δόντια - θα πρέπει να αγγίξουν οι δήμοι για να χρηματοδοτηθούν. Στο όνομα, βέβαια, της εισόδου της χώρας στο "κλαμπ των ισχυρών της Ευρώπης"- όπως είπε η Β. Παπανδρέου - που ο λαός, με την εξαθλίωσή του, πρέπει να τροφοδοτήσει.

Στα πλαίσια των προεκλογικών της ανακοινώσεων, η υπουργός "υποσχέθηκε" στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αν. Μακεδονίας - Θράκης, πως η Περιφέρειά τους "δεν είναι πια η φτωχότερη περιφέρεια της Ευρώπης" και εξήρε τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην περιοχή...

Προηγούμενα, το βράδυ της Τετάρτης, μιλώντας σε συνεστίαση της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Εβρου, στην Αλεξανδρούπολη, η Β. Παπανδρέου εξήρε την πολιτική της κυβέρνησης "στη γιουγκοσλαβική κρίση" και δικαιολόγησε τη στάση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, λέγοντας πως "δεν μπόρεσε να προβλέψει"...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ