Παρασκευή 14 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Μαζική συμμετοχή - απάντηση στον αυταρχισμό των σχολαρχών

Με τη μαζική τους συμμετοχή στις εκλογές του Συλλόγου τους οι σπουδαστές των ιδιωτικών σχολών δίνουν την καλύτερη απάντηση στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία κυβέρνησης και σχολαρχών. Κάθε ψήφος που πέφτει στις κάλπες, που στήνονται αναγκαστικά στα πεζοδρόμια, δυναμώνει τη φωνή του Συλλόγου Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών,και αυξάνεται η δύναμη διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους, κόντρα στην ασυδοσία των σχολαρχών, που εκμεταλλεύονται τα όνειρα χιλιάδων νέων για ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον. Η συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη νέου 15μελούς Διοικητικού Συμβουλίου έχει φτάσει σχεδόν στο 90%. Το κάλεσμα "όλοι στις κάλπες", που απευθύνει ο Σύλλογος, έχει βρει ανταπόκριση, αφού μέχρι χτες, τέταρτη μέρα των αρχαιρεσιών, είχαν ψηφίσει σε 30 περίπου σχολές πάνω από 1.200 σπουδαστές.

Οι εκλογές, που γίνονται για δεύτερη χρονιά, πραγματοποιούνται από την περασμένη Δευτέρα και θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Δευτέρα, 17 Μάη. Ο Σύλλογος στήνει καθημερινά κάλπες έξω από κάθε σχολή, αλλά και στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Γ Σεπτεμβρίου και Μάρνη, 3ος όροφος).

Οι σπουδαστές αποδέχονται το κάλεσμα για μαζικοποίηση του συλλόγου, για διεκδίκηση όλων όσα τους ανήκουν, κάνοντας δεκτά τα αιτήματα που θέτει ο σύλλογος για κατάργηση της ιδιωτικής παιδείας, διεύρυνση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, αναβάθμιση του περιεχόμενου των σπουδών και ελεύθερο συνδικαλισμό μέσα στις σχολές. Στις συζητήσεις που γίνονται με τους σπουδαστές στις σχολές αναδεικνύουν προβλήματα που έχουν σχέση από την υλικοτεχνική υποδομή ανά σχολή, φτάνοντας μέχρι το "σπάσιμο" της τρομοκρατίας που επικρατεί, αλλά και συζητήσεις που αφορούν το εργασιακό μέλλον τους, τις δυσκολίες που θα συναντήσουν, όταν θα βγουν από τα "μικρομάγαζα" της ιδιωτικής εκπαίδευσης και θα είναι στην ουσία, νέοι εργαζόμενοι χωρίς ουσιαστική μόρφωση, με μια ψευτοειδίκευση, για να καταλήξουν φτηνό εργατικό δυναμικό.

Ο Ζήσης Νούσιας,μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής μάς είπε ότι το κλίμα που επικρατεί στις σχολές είναι πολύ θετικό, οι σπουδαστές ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του συλλόγου για συμμετοχή στις εκλογές, συμφωνούν με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του συλλόγου. Σχολιάζοντας το επεισόδιο στη σχολή ΚΟΡΕΛΚΟ είπε: "Δεν έχει φανεί να τους έχει τρομοκρατήσει το επεισόδιο στην ΚΟΡΕΛΚΟ, αλλά αντίθετα τους έχει ενθαρρύνει, τους κάνει να συμμετέχουν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα σ' αυτό που θέλει ο σύλλογος να κατακτήσει, τον ελεύθερο συνδικαλισμό, και τον αγώνα για κατάργηση της ιδιωτικής παιδείας και διεύρυνση της δημόσιας - δωρεάν παιδείας. Η μόνη ελπίδα και προοπτική είναι η μαζικοποίηση και το δυνάμωμα του συλλόγου, για να μπορέσει να ακουστεί η φωνή μας και να αγωνιστούμε για όλα όσα μας στερούν".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ