Παρασκευή 14 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"AΓΙΑ ΟΛΓΑ"
Ζητούν δουλιά και δικαίωση

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ εξέφρασε ο βουλευτής Στ. Παναγιώτου στους 25 απολυμένους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή πραγματοποίησαν χτες οι 25 εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αγία Ολγα, τους οποίους αποφάσισε (11.5.1999) να απομακρύνει η Διοίκηση του νοσοκομείου. Αντιπροσωπεία τους, μαζί με μέλη της διοίκησης του συλλόγου των εργαζομένων, ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των κομμάτων στη Βουλή.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρο Παναγιώτου, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στους εργαζόμενους, επισημαίνοντας πως η ευθύνη βαραίνει το υπουργείο Υγείας. "Δε φταίτε εσείς που ήσασταν άνεργοι, είπε. Και ο νόμος πρέπει να τηρηθεί και εσείς να συνεχίσετε να εργάζεστε".

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκαν με εκπροσώπους του ΣΥΝ και του ΔΗΚΚΙ, οι οποίοι δεσμεύτηκαν να μεριμνήσουν για την ικανοποίηση του αιτήματός τους, με εκπρόσωπο της ΝΔ, που δήλωσε πως θα μεταφέρει στους αρμόδιους του κόμματος το αίτημά τους, καθώς και με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ι. Παπαδάτο, ο οποίος απλά δεσμεύτηκε να μεταφέρει το θέμα στον αρμόδιο υπουργό.

Στη συνέχεια, πήγαν στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου συναντήθηκαν με τη διευθύντρια του γραφείου του υπουργού κ. Βαλατσού, η οποία όμως επανειλημμένα απέφυγε να αναγνωρίσει κάθε ευθύνη της κυβέρνησης.

Νέες κινητοποιήσεις

Το Γενάρη του 1995, προσλήφθηκαν 28 υπάλληλοι με βάση το νόμο 2190/94. Υστερα από ενστάσεις στο ΑΣΕΠ άλλων συνυποψηφίων που δεν προσλήφθηκαν, οι προσλήψεις αυτές κρίθηκαν παράνομες και το πόρισμα του ΑΣΕΠ ήταν να γίνει ανάκληση των διορισμών και οι παραπάνω προσληφθέντες να παραμείνουν για εργασία μέχρι την ημέρα που θα εμφανιστούν για εργασία οι επιλεγέντες απ' τον οριστικό πίνακα.

Τελικά, τώρα, το ΔΣ του νοσοκομείου πήρε την απόφαση της ανάκλησης των εργαζομένων - πια - για πάνω από 4,5 χρόνια στο νοσοκομείο.

"Την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση την έχει αποκλειστικά η κυβέρνηση, τόνισε ο γενικός γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων Χάρης Χουρδάκης.Η ίδια διόρισε όσους έκαναν τις παρατυπίες στο διαγωνισμό. Θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να αποκατασταθούν, τόσο οι εργαζόμενοι που σήμερα απολύονται, ενώ εργάζονταν για πέντε χρόνια και να προσληφθούν και όσοι αδικήθηκαν από το συγκεκριμένο διαγωνισμό. Το προσωπικό, άλλωστε, του νοσοκομείου είναι ανεπαρκέστατο και απαιτείται να γίνουν και νέες προσλήψεις".

Οι εργαζόμενοι κάνουν και σήμερα νέα τρίωρη στάση εργασίας (8 πμ - 11 πμ) και παράσταση στο υπουργείο Υγείας. Επίσης τρίωρη στάση εργασίας θα κάνουν και τη Δευτέρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ