Παρασκευή 14 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
2Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Διήμερο δημιουργίας και αγώνα

Ενα διήμερο δημιουργίας, ερασιτεχνικής έκφρασης και συζήτησης πρόκειται να είναι το 2ο Φεστιβάλ Νυχτερινών Σχολείων, που διοργανώνει το Συντονιστικό Νυχτερινών Σχολείων Αθήνας στις 28 - 29 Μάη στα Προπύλαια.

Η πρώτη μέρα θα είναι αφιερωμένη στην πάλη ενάντια στο πόλεμο, που έχει πατήσει γερά το πόδι του και στη χώρα μας. "Αρνούμαστε να γίνουμε για τα κανόνια τους κρέας. Σπάμε τις αλυσίδες που μας κρατάνε απλούς θεατές. Οπλο μας το τραγούδι και η νεανική μας δημιουργία", είναι η απάντηση του Συντονιστικού Νυχτερινών Σχολείων Αθήνας στη βαρβαρότητα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που δολοφονούν τους λαούς. Στο πρόγραμμα, την πρώτη μέρα, θα συμμετάσχει και η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" (ΝΔΕ).

Τα θέματα της παιδείας και των εργασιακών σχέσεων, που αφορούν άμεσα τους νυχτερινούς μαθητές, θα αναδειχτούν μέσα από τις εκδηλώσεις της δεύτερης μέρας του Φεστιβάλ. Στο χώρο θα λειτουργούν περίπτερα των Επιτροπών Νέων των Σωματείων, καθώς και του θεραπευτικού προγράμματος "18 Ανω",που θα συμμετάσχει και στο καλλιτεχνικό μέρος των εκδηλώσεων.

Μουσικά, χορευτικά και θεατρικά συγκροτήματα όχι μόνο από νυχτερινά σχολεία, αλλά και από νέους που θέλουν να καταθέσουν τη δική τους πρόταση, θα εμπλουτίσουν με τη συμμετοχή τους το Φεστιβάλ, που στόχος του Συντονιστικού είναι να καθιερωθεί ως ένας ζωντανός νεανικός θεσμός. Οσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει ακόμα εκθέσεις φωτογραφίας, σκίτσου και άλλες μορφές έκφρασης της νεανικής δημιουργίας, μπορούν να απευθύνονται στο Συντονιστικό Νυχτερινών Σχολείων Αθήνας στο τηλέφωνο 3829.089 (ώρες 10 π.μ. - 2 μ.μ.).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ