Τα πολιτικά κόμματα πρέπει εδώ και τώρα να πάρουν συγκεκριμένη θέση, καταδικάζοντας την επαίσχυντη υπογραφή που έβαλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από το περασμένο Σάββατο είναι μια από τις 19 κυβερνήσεις που υπέγραψαν το καταστατικό της σύγχρονης αυτοκρατορίας του εγκλήματος, δηλαδή του νέου ΝΑΤΟ. Οι 19 φιλελεύθερες, σοσιαλδημοκρατικές, κεντροαριστερές κυβερνήσεις συμφώνησαν να θέσουν εκτός νόμου και δικαίου κάθε έννοια σεβασμού της "εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας". Εχουμε μπροστά μας το σύγχρονο ευρωατλαντικό φασισμό,εναντίον του οποίου πρέπει να κηρύξουν το δικό τους κοινό πόλεμο οι λαοί. Τα παραπάνω τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατά την περιοδεία της στη Θεσσαλία το Σαββατοκύριακο, ενώ απευθυνόμενη στα άλλα πολιτικά κόμματα τα κάλεσε να πάρουν συγκεκριμένη θέση, αν συμφωνούν με την υπογραφή της κυβέρνησης. Το ΚΚΕ δε νομιμοποιεί την απόφαση, τη θεωρεί παράνομη.
Χρειάζεται, επισήμανε η Αλέκα Παπαρήγα, ακόμα πιο γρήγορα να δουλέψουμε, για τη συγκρότηση, του σύγχρονου Ελληνικού Πατριωτικού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου, που παλεύει την εκμετάλλευση, την καταπίεση, που επιβάλλουν οι πολυεθνικές του κεφαλαίου, τον πόλεμο. Να παλέψουμε για την απεμπλοκή της χώρας από το βρώμικο πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας. Να δώσουμε, μέσα από τους αγώνες, αλλά και στις ευρωεκλογές, στις εθνικές εκλογές, το πρώτο καίριο χτύπημα, ώστε ν' αρχίσει να διαμορφώνεται ένας νέος ριζοσπαστικός συσχετισμός δυνάμεων στην ελληνική κοινωνία.