Τρίτη 27 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Καθημερινά στους δρόμους του αγώνα

Με την πεποίθηση ότι ο αγώνας μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια των ιμπεριαλιστών, ο αγωνιζόμενος λαός της Μακεδονίας και της Θράκης καθημερινά δυναμώνει το αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και μέσα από πολύμορφες εκδηλώσεις στέλνει ισχυρό το μήνυμα αντίστασης και πάλης.

"Ολοι καθημερινά στους δρόμους του αγώνα, της αξιοπρέπειας και της αντίστασης. Ενας λαός που θέλει, μπορεί κιόλας. Η σιωπή αυτές τις στιγμές από όπου και αν προέρχεται είναι συνενοχή", τόνισε κλείνοντας την ομιλία της η βουλευτίνα του ΚΚΕ Μ. Μπόσκου, κατά τη διάρκεια της αντιπολεμικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην κεντρική πλατεία της Νάουσας.

Καυτηριάζοντας τις προθέσεις της κυβέρνησης επισήμανε: "Οσο και αν η κυβέρνηση με τα πολυδάπανα διαφημιστικά προεκλογικά σποτ και τα ελεγχόμενα από αυτήν ΜΜΕ προσπαθεί να μας αποδείξει ότι είναι δύναμη σταθερότητας και ειρήνης, που ενδιαφέρεται δήθεν για την ενδυνάμωση της χώρας, η πραγματικότητα το διαψεύδει".

Αμέσως μετά οι διαδηλωτές της ειρήνης πραγματοποίησαν πικετοφορία στους δρόμους της Νάουσας φωνάζοντας αντιπολεμικά αντινατοϊκά συνθήματα.

Δράμα

Τις σημαίες των 15 χωρών -μελών της ΕΕ που είχε εδώ και μήνες αναρτήσει ο Δήμος, έκαψαν χτες το μεσημέρι εκατοντάδες μαθητές στη Δράμα, οι οποίοισυμμετείχαν στην αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσαν τα 15μελή των σχολείων σε συνεργασία με την τοπική ΕΛΜΕ.

Μαθητές και καθηγητές συγκεντρώθηκαν στις 11πμ στην κεντρική πλατεία Δράμας και φωνάζοντας συνθήματα κατευθύνθηκαν προς το κτίριο της Νομαρχίας, εκεί οι μαθητές κατέβασαν από τα κοντάρια τις σημαίες των χωρών - μελών της ΕΕ και τις έκαψαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς.

Ορεστιάδα

Με μια μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση απάντησαν οι κάτοικοι της Ορεστιάδας Εβρου, το βράδυ της Κυριακής, στη φιέστα του ΝΑΤΟ για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της τοπικής Επιτροπής Ειρήνης και μαζικών φορέων της πόλης.

Με κεντρικό σύνθημα "ΝΑΤΟ σημαίνει χούντες και πολέμοι" εκατοντάδες πολίτες της Ορεστιάδας διαδήλωσαν για δύο και πλέον ώρες στους δρόμους της πόλης απαιτώντας να σταματήσουν αμέσως οι βομβαρδισμοί και να φύγουν τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.

Η πορεία κατέληξε στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας, όπου και ο πρόεδρος της τοπικής Επιτροπής Ειρήνης Σταμάτης Γκατζίδης χαιρέτισε τη μαζική παρουσία των διαδηλωτών και ιδιαίτερα της νεολαίας, τονίζοντας ότι "για όσο καιρό το ΝΑΤΟ θα βομβαρδίζει εμείς θα βρισκόμαστε στους δρόμους τους αγώνα".

Ιερισσός

Στην πόλη της Ιερισσού πέρασε, το βράδυ της Κυριακής, η σκυτάλη της αντιιμπεριαλιστικής δράσης. Οι πολίτες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΝΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ, έδωσαν μαχητικό "παρών" στην αντιπολεμική συγκέντρωση, απαιτώντας με μια φωνή να μη βγει κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας μας.

Μιλώντας εκ μέρους της ΝΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ ο Αλέκος Γαλατιανός, αναφέρθηκε στην αιματηρή νατοϊκή επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία, καταδίκασε τη διπρόσωπη στάση της κυβέρνησης και τόνισε ότι είναι υπόθεση του ίδιου του λαού να σταματήσει τους μάταιους βομβαρδισμούς. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο δήμαρχος Ιερισσού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζικές διαδηλώσεις(2003-03-31 00:00:00.0)
ΑντιΝΑΤΟική δράση σ' όλη την Ελλάδα(2001-03-21 00:00:00.0)
Να φύγει το ΝΑΤΟ από τη χώρα και τα Βαλκάνια(2001-01-20 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα(1999-04-14 00:00:00.0)
"Βράζει" η Βόρεια Ελλάδα(1999-03-31 00:00:00.0)
Σήμερα το Κόσσοβο αύριο η Θράκη...(1999-03-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ