Τρίτη 27 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σειρά αντιπολεμικών εκδηλώσεων

Με ομόφωνη απόφαση του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης καθορίστηκαν μια σειρά κινητοποιήσεις αντιπολεμικού χαρακτήρα, ολόκληρη αυτή την εβδομάδα, καθημερινά, σε διαφορετικές συνοικίες της πόλης. Οι εκδηλώσεις αυτές εντάσσονται στα πλαίσια της προσπάθειας για την καλύτερη προετοιμασία και συμμετοχή των εργαζομένων και του λαού της πόλης στο φετινό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, που οργανώνεται από το ΠΑΜΕ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 11 το πρωί.

Πραγματοποιήθηκαν ήδη οι εκδηλώσεις στις συνοικίες Συκιές και Ηλιούπολη, από τα αντίστοιχα Παραρτήματα του Συνδικάτου, με επιτυχία και πολύ καλή συμμετοχή. Σήμερα στις 7.30 το απόγευμα πραγματοποιούνται παρόμοιες κινητοποιήσεις από το Παράρτημα Καλαμαριάς, στον πεζόδρομο, και το Παράρτημα Κορδελιού, μπροστά στα γραφεία του Παραρτήματος, οδός Φιλίππου Φλώρου 24.

Αύριο στις 7.30 εκδήλωση πραγματοποιεί το Παράρτημα Οικοδόμων Πολίχνης μπροστά στο Δημαρχείο του προαστίου. Την Πέμπτη τη σκυτάλη παίρνει το Παράρτημα Αμπελοκήπων με εκδήλωση στην πλατεία Επταλόφου και η τελική εκδήλωση πραγματοποιείται από το Παράρτημα κέντρου, στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Σε δήλωσή του στο "Ρ" ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Βασίλης Αχτσής,τόνισε: "Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε ο φετινός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς να αποκτήσει τον ταξικό, αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα που απαιτούν οι τραγικές στιγμές που ζουν τα Βαλκάνια και ιδιαίτερα ο λαός της Γιουγκοσλαβίας".

Ο Β. Αχτσής τόνισε ακόμα ότι είναι ανάγκη και μέσα από το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, που πρέπει να είναι μαζικός, να καταγγελθεί ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός και να ξεσκεπαστεί η υποκρισία της ελληνικής κυβέρνησης. Να γίνει ξεκάθαρος στον κόσμο ο ρόλος και ο πραγματικός χαρακτήρας της ΕΕ που βομβαρδίζει τους λαούς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ