Τρίτη 27 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκλογές για ΤΕΔΚΝΑ και ΚΕΔΚΕ

Επιχείρηση "μαντρώματος" των προσκείμενων στο ΠΑΣΟΚ αιρετών

Εκλογές γίνονται σήμερα για την ανάδειξη των νέων οργάνων της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ) και αντιπροσώπων στην Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ). Οι εκλογές διεξάγονται σε ένα αντιδημοκρατικό πλαίσιο, διαμορφωμένο από το κυβερνών κόμμα, με στόχο τον πλήρη έλεγχο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μόνη διέξοδος σε αυτήν την προοπτική αναδεικνύεται η υπερψήφιση των υποψηφίων της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης".

Οι εκλογές θα γίνουν στη γενική συνέλευση των δημάρχων, των κοινοταρχών και των δημοτικών συμβούλων της Αττικής με βάση Προεδρικό Διάταγμα, που εμπεριέχει ασάφειες και δε βοηθά στην αναλογικότερη αντιπροσώπευση του εκλογικού Σώματος. Το ΠΔ - καταρτισμένο από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο χώρο της ΤΑ - και σχετική οδηγία του υπουργείου Εσωτερικών μεθοδεύουν την κατάρτιση ενός και μόνο ψηφοδελτίου από κάθε συνδυασμό, στο οποίο θα αναγράφονται τόσο οι υποψήφιοι για την ΤΕΔΚΝΑ όσο και για την ΚΕΔΚΕ. Αυτό αποσκοπεί στο "μάντρωμα" των προσκείμενων στο ΠΑΣΟΚ αιρετών. Δηλαδή, στο να ψηφίσουν αναγκαστικά ΠΑΣΟΚ και για τις δύο Ενώσεις και να μην αφεθούν περιθώρια διαρροής ψήφων, αν κάποιος επιθυμεί να ψηφίσει άλλους για την ΤΕΔΚΝΑ και άλλους για την ΚΕΔΚΕ.

Επιπλέον, αν κάποια παράταξη δε θέλει ή δεν μπορεί να καταρτίσει ψηφοδέλτιο για την ΤΕΔΚΝΑ, αλλά μπορεί ή θέλει για την ΚΕΔΚΕ, δεν της επιτρέπεται. Ο ΠΑΣΟΚικός σχεδιασμός θέλει υποψηφιότητες ή και για τα δύο όργανα ή για κανένα. Αυτό έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις, με πρώτη την ένσταση που υπέβαλε στο υπουργείο Εσωτερικών η δημοτική σύμβουλος Κερατσινίου Ελ. Παπαδοπούλου,η οποία τονίζει πως η ερμηνεία που θέλει τους υποψηφίους για ΚΕΔΚΕ και ΤΕΔΚΝΑ να είναι στο ίδιο ψηφοδέλτιο δημιουργεί σειρά σοβαρών προβλημάτων και υπογραμμίζει την ανάγκη το υπουργείο να δώσει κατεύθυνση για ξεχωριστά ψηφοδέλτια.

"ΔΑΣ"

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις παρουσιάζεται περισσότερο αναγκαία από ποτέ η ενίσχυση της "άλλης φωνής" στα συλλογικά όργανα της ΤΑ.

Η παράταξη ως υποψήφιους για εκπροσώπους στη ΓΣ της ΚΕΔΚΕ περιλαμβάνει τους ακόλουθους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους: Γ. Γιώγο, Γ. Κατημερτζή, Γ. Πατσιλινάκο, Ν. Ρογκάκο, Χρ. Σκαμάκη, Λεων. Αυδή, Π. Βακαλόπουλο, Στ. Βαλαβάνη, Γ. Δημητρίου, Κ. Δημόπουλο, Γ. Θωιδη, Ν. Καζαντζίδου, Κ. Καλτσά - Καπαγιαννίδου, Κυρ. Κανελλόπουλο, Ν. Καραβασίλη, Κ. Κατημερτζή, Τ. Κονταργύρη, Χρ. Κορτζίδη, Θ. Κοτσαμπά, Κ. Κουντουρέλη, Β. Λατσάρα, Σπ. Μαγγίνα, Ν. Μπεάζογλου, Β. Νικολαϊδου, Ν. Σάμιο, Δ. Σεϊτανίδη, Ισ. Σταμούλη, Ν. Τριανταφύλλου και Αθ. Τσατσαλίδου.

Ως υποψήφιους για το ΔΣ της ΤΕΔΚΝΑ, η παράταξη περιλαμβάνει τους ακόλουθους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους: Γ. Κατημερτζή, Γ. Πατσιλινάκο, Ν. Ρογκάκο, Χρ. Σκαμάκη, Λεων. Αυδή, Π. Βακαλόπουλο, Γ. Θωιδη, Ν. Καζαντζίδου, Κυρ. Κανελλόπουλο, Τ. Κονταργύρη, Χρ. Κορτζίδη, Θ. Κοτσαμπά, Κ. Κουντουρέλη, Β. Λατσάρα, Σπ. Μαγγίνα, Ν. Μπεάζογλου, Β. Νικολαϊδου, Ν. Σάμιο, Δ. Σεϊτανίδη, Ν. Τριανταφύλλου και Αθ. Τσατσαλίδου. Για το εποπτικό της ΤΕΔΚΝΑ υποψήφιος είναι ο Γιώργος Γιώγος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ