Τρίτη 27 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Με αισιοδοξία δίνει τη μάχη η Πανσπουδαστική ΚΣ

Με μαζικές εξορμήσεις και ανοιχτές συζητήσεις στα αμφιθέατρα, σε πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ κορυφώνουν σήμερα, τελευταία μέρα πριν τις φοιτητικές εκλογές, την προεκλογική τους μάχη οι "Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας".

Φέτος οι ΠΚΣ διεκδικούν την ψήφο των φοιτητών σε όλες τις σχολές των ΑΕΙ και των ΤΕΙ. Η ανταπόκριση των φοιτητών και σπουδαστών στο αγωνιστικό κάλεσμα των ΠΚΣ για δημόσια δωρεάν παιδεία, για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, για την αλληλεγγύη στους λαούς που παλεύουν για τη δημοκρατία και την εθνική τους ανεξαρτησία, αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι ο δρόμος της σύγκρουσης και της ρήξης που προτείνει η ΠΚΣ είναι και ο μόνος αποδεκτός από όλους.

Οι συνδικαλιστές των ΠΚΣ καλούν τους φοιτητές να ανατρέψουν με την ψήφο τους τους αρνητικούς συσχετισμούς στους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους. Να καταδικάσουν τις κυβερνητικές παρατάξεις που θέλουν τους φοιτητές και τους συλλόγους αδρανείς και αμέτοχους. Να ψηφίσουν την ΠΚΣ, τη μόνη δύναμη που μπήκε μπροστά στη μάχη της ενημέρωσης των φοιτητών για το μαύρο μέλλον που τους περιμένει, τη μόνη δύναμη που κινείται δραστήρια για κάθε ζήτημα που αφορά τις σχολές και την κοινωνία.

Σε λιγότερο από 24 ώρες ανοίγουν οι φοιτητικές κάλπες. Η αυριανή ημέρα πρέπει και μπορεί να είναι η μέρα που θα σηματοδοτήσει το τέλος της αδράνειας και την απαρχή των αγώνων. Η ώρα της κρίσης για τις κυβερνητικές φοιτητικές παρατάξεις, και τους περί αυτών, για το έργο που διατέλεσαν ολόκληρη την προηγούμενη χρονιά μέσα και έξω από τα αμφιθέατρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ