Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 28 Απρίλη 1999

ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Με αισιοδοξία στη μάχη οι "Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας"

Η ανταπόκριση των φοιτητών και σπουδαστών στο αγωνιστικό κάλεσμα των ΠΚΣ για δημόσια δωρεάν Παιδεία, για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, για αλληλεγγύη στους λαούς που παλεύουν για δημοκρατία και την εθνική τους ανεξαρτησία, αποδεικνύει ότι ο δρόμος της σύγκρουσης και της ρήξης, που προτείνουν οι ΠΚΣ, είναι και η μόνη ρεαλιστική και ευρύτερα αποδεκτή πρόταση σήμερα. Οι ΠΚΣ συμμετέχουν με ψηφοδέλτια σε όλους τους συλλόγους των ΤΕΙ και σε 124 από τους 139 στα ΑΕΙ.


ΣΕΛ.  26   -   27

ΣΕ ΡΟΛΟ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...
ΑΜΕΣΗ
ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ
από τον πόλεμο απαιτεί ο λαός

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη συμμετοχή Ελλήνων εφοπλιστών στο βρώμικο πόλεμο. Πώς και ποια πλοία μεταφέρουν πολεμικό υλικό και στρατιώτες, μέσω ελληνικών λιμανιών

  • Μπλεγμένοι μέχρι το "λαιμό" είναι Ελληνες εφοπλιστές, στα δολοφονικά σχέδια των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και Ευρωπαίων φονιάδων του ΝΑΤΟ σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας και των λαών της ευρύτερης περιοχής! Αυτό επιβεβαιώνουν πληροφορίες και στοιχεία που καταφτάνουν από πολλές μεριές και αποκαλύπτουν ότι πλοία Ελλήνων εφοπλιστών έχουν τεθεί στη διάθεση του ΝΑΤΟ και μεταφέρουν για λογαριασμό του, στρατιωτικό υλικό και στρατιώτες!
  • Να καταθέσουν στη Βουλή όλα τα σχετικά έγγραφα που αφορούν στη διακίνηση στρατιωτικού υλικού και μηχανημάτων από ελληνικά λιμάνια προς τα Σκόπια, που σχετίζονται με τη στρατιωτική επίθεση του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και σχετικά με πληροφορίες για παραχώρηση ελληνικών διευκολύνσεων και συμμετοχής της χώρας στην επέμβαση, καλούν τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ.
  • Αλέκα Παπαρήγα: Είναι σημαντικό και εφικτό, όσες οργανωμένες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις ενδιαφέρονται να αντιπαλέψουν το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ και τον βρώμικο πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, να συναντηθούμε σ' ένα πλατύ και πολύμορφο κοινωνικό, αντιπολεμικό, αντιΝΑΤΟικό κίνημα, ένα κίνημα το οποίο θα αναπτύσσεται όχι μόνο σε κορυφαίες στιγμές, όπως γίνεται σήμερα, αλλά θα ατσαλωθεί και θα προετοιμάσει τον ελληνικό λαό και για τις δύσκολες και σκληρές μέρες που έρχονται στην πορεία.

ΣΕΛ.  6   -   7

Στο πλευρό του γιουγκοσλαβικού λαού

Το Αλέξινατς, την πόλη των 17.000 κατοίκων που βομβαρδίστηκε αλύπητα απ' τους ΝΑΤΟικούς σφαγείς, επισκέφτηκε το απόγευμα του προηγούμενου Σαββάτου η διεθνιστική αποστολή αλληλεγγύης των 150 Ελλήνων φιλειρηνιστών, δημάρχων, συνδικαλιστών και εργαζομένων. Οι διαπιστώσεις τραγικές. Η φρίκη του πολέμου σε όλο της το μεγαλείο. Στο Αλέξινατς, όμως, εκτός απ' τα συντρίμμια, υπάρχει κι ένας γενναίος λαός, ο οποίος παρά τα τρομακτικά βιώματά του μπορεί ακόμα να ζει και να ονειρεύεται. Ενας λαός που έχει ακόμα απίστευτη δύναμη για να συνεχίσει να αντιστέκεται με το ίδιο, όπως και πριν, σθένος...

Ανάλογη αποστολή διεθνιστικής αλληλεγγύης έγινε από το ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης στο Νις, ενώ συνεχίζονται και άλλες αποστολές αλληλεγγύης.


ΣΕΛ.  10   -   13

ΚΕΡΚΥΡΑ
Πετάξτε τους στη θάλασσα!

Χιλιάδες Κερκυραίοι μαζί με καλλιτέχνες της "πρωτοβουλίας 1ης Μάρτη" αξίωσαν χτες το βράδυ να πεταχτούν στη θάλασσα οι ΝΑΤΟϊκοί που έκαναν κατοχή στο αεροδρόμιο του νησιού.

(Σελίδα 14 - 15)



Σε πανστρατιά για την ολόπλευρη επιτυχία των κεντρικών πρωτομαγιάτικων ταξικών, αντιπολεμικών, αντιιμπεριαλιστικών συγκεντρώσεων, που θα γίνουν το Σάββατο, βρίσκονται οι ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις. Στο Σύνταγμα, στις 10 το πρωί, καλεί το ΠΑΜΕ τους εργαζόμενους και όλο το λαό της Αθήνας. Στο λιμάνι θα γίνει η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη. Στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά.


ΣΕΛ.  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ