Πέμπτη 20 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΔΕΔΥ
Την ερχόμενη Τρίτη η απεργία

Ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο μισθολόγιο, που διαιωνίζει την πολιτική λιτότητας και με ιδιαίτερα επικίνδυνες διατάξεις του τινάζει στον "αέρα" το όλο σύστημα μισθοδοσίας, απεργούν την Τρίτη 25 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι στο δημόσιο.Στα πλαίσια της απεργίας θα γίνει συγκέντρωση στις 5.30 το απόγευμα μπροστά στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ και στη συνέχεια πορεία στη Βουλή, όπου θα συζητείται το νομοσχέδιο.

Με ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ εκφράζει την πλήρη διαφωνία της στο νέο μισθολόγιο, τόσο στο οικονομικό, όσο και στο θεσμικό του μέρος. Επισημαίνει ότι αυτό κινείται στη λογική της εισοδηματικής πολιτικής λιτότητας, νομιμοποιεί και αναπαράγει την επιδοματική πολιτική και επομένως δεν μπορεί ούτε να αντιμετωπίσει τα συσσωρευμένα προβλήματα, ούτε να δώσει ουσιαστικές αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους. Ιδιαίτερα καταγγέλλει την "επικίνδυνη και νεοφιλελεύθερης έμπνευσης" διάταξη για την περικοπή του κινήτρου απόδοσης μέσα από εκθέσεις αξιολόγησης, αλλά και την απαράδεκτη διάταξη για την απαγόρευση καταβολής του οικογενειακού επιδόματος και στους δυο συζύγους.

Καλεί την κυβέρνηση, έστω και την τελευταία στιγμή, να αποδεχτεί τις προτάσεις της και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των δημοσίων υπαλλήλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ