Πέμπτη 20 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΒΗ
Ενοχή για πλημμέλημα πρότεινε ο εισαγγελέας

Στα "μαλακά" πέφτουν οι φερόμενοι ως μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης "Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου" (ΜΑΒΗ), που δικάζονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για "μεταφορά και κατοχή στρατιωτικών όπλων με σκοπό τη διάθεσή τους σε τρίτους για τη διάπραξη κακουργημάτων και πλημμελημάτων". Χτες ο εισαγγελέας της έδρας Ανδρέας Απέρης πρότεινε να μετατραπεί η κατηγορία για τον βασικό κατηγορούμενο Γ. Αναστασούλη σε "μεταφορά και κατοχή όπλων", να χάσει δηλαδή τον κακουργηματικό της χαρακτήρα και να γίνει πλημμέλημα. Για τον Αγγ. Κοκαβέση (που είχε θάψει τα επτά από τα 14 "Καλάσνικοφ" στο κτήμα του γιατρού θείου του Ανδρ. Κοκαβέση στην Παλλήνη, ο εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχτεί ένοχος μόνο για "κατοχή όπλων". Για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους Απόστ. Καρβελά,Φρ. Μπελέρη,Γ. Χρήστου,Μ. Κούτουλα,Χαρ. Παππά και Γ. Παππά η εισαγγελική πρόταση αφορούσε στο αδίκημα της "συναυτουργίας" στις πράξεις του Αναστασούλη και "επικουρικά" αυτό της "απλής συνεργίας". Ζήτησε, τέλος, ο Α. Απέρης στην περίπτωση που το δικαστήριο κρίνει τους κατηγορουμένους ένοχους (άφησε, έτσι, ανοιχτό το ενδεχόμενο και πλήρους απαλλαγής τους), να τους αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του "πρότερου έντιμου βίου" και της "καλής συμπεριφοράς".

Τυχαία "σκόνταψε" πάνω στα όπλα ο Αναστασούλης!

Προχτές το πρωτοπαλίκαρο της ομάδας των οχτώ Γ. Αναστασούλης ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι ανακάλυψε "όλως τυχαίως" τα "Καλάσνικοφ" σε ένα... δάσος, το Μάρτη του 1995. Σκόπευε δε να τα... παραδώσει στην Αστυνομία, αλλά δεν πρόλαβε...

Γιατί να μην "παραμυθιάσει" το δικαστήριο ο φέρελπις κύριος Αναστασούλης, αφού οι Βαλυράκηδες και οι Παπούληδες έπαθαν αιφνιδίως αμνησία και κατέθεσαν ότι δε γνωρίζουν τίποτα για την υπόθεση; Γιατί να μη διακηρύξει την αθωότητά του στην όζουσα ιστορία της ΜΑΒΗ, αφού ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Λεων. Βασιλικόπουλος,διαβεβαίωσε τους δικαστές ότι "ΜΑΒΗ δεν υπάρχει"; Γιατί να μη χρησιμοποιήσει εν γνώσει του παραπλανητικά στοιχεία για να πετύχει την παραπάνω εισαγγελική πρόταση - συγχωροχάρτι όσον αφορά στην προβοκατόρικη δράση της ακροδεξιάς οργάνωσης και των μελών της; Ο,τι κι αν έλεγε ήταν καλυμμένος από πρώην κυβερνητικά στελέχη. Τον ισχυρισμό του Αναστασούλη ότι το οπλοστάσιο, που βρέθηκε στην κατοχή του ίδιου και της ομάδας του, ήταν μια τυχαία "ανακάλυψη", άσχετη με τη ΜΑΒΗ και την Επισκοπή, ούτε η ΕΥΠ θα μπορούσε να δεχτεί. Τον δέχτηκε παρ' όλα αυτά ο εισαγγελέας, ο οποίος εισηγήθηκε ουσιαστικά το "θάψιμο" και τη λήθη της όλης ιστορίας. Ισως να μην μπορούσε να κάνει κι αλλιώς ο άνθρωπος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ