Πέμπτη 20 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Προσβολή στην κοινή λογική

Αμετακίνητη και αποφασισμένη να εκτελέσει τις εντολές που πήρε η κυβέρνηση, εμμένει στην εφαρμογή του "εκτρώματος", που ονόμασε νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, χωρίς καμία αλλαγή, παρά την ξεκάθαρη διαφωνία όλων των δημοσίων υπαλλήλων. Ο υφυπουργός Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης και χτες, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, κατά την οποία ολοκληρώθηκε η συζήτηση του νομοσχεδίου, χρησιμοποιώντας σαν πρόσχημα την απόφαση της γνωστής πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ να μη ζητήσει την απόσυρσή του, υποστήριξε πέραν πάσης λογικής ότι αυτό είναι η απόδειξη πως τελικά οι εργαζόμενοι συμφωνούν στην ουσία με την κυβερνητική πρόταση. "Αν έστω και μία κατηγορία υπαλλήλων θεωρούσε ότι αδικείτο, δε θα ζήταγε την απόσυρση του νομοσχεδίου;", ήταν το προκλητικό επιχείρημα που επικαλέστηκε για να αντιστρέψει την πραγματικότητα.

Κατά τα άλλα ο υφυπουργός Οικονομικών επανέλαβε τα γνωστά επιχειρήματα, ότι με το νομοσχέδιο τετραπλασιάζεται ο βασικός μισθός, φροντίζοντας βέβαια επιμελώς να κρύψει ότι σήμερα είναι 25.000 δρχ. τον μήνα. Εκεί πάντως που ήταν σαφέστατος ήταν όταν είπε πως η κυβέρνηση δε σκέπτεται να εισαγάγει σύστημα αυτόματης τιμαριθμοποίησης των μισθών. Τέλος για τα επιδόματα είπε ότι το νέο μισθολόγιο τα περιορίζει και τα ενιαιοποιεί σε νέα βάση.

Ο Μήτσος Κωστόπουλος

Επειδή από μερίδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έγινε απόπειρα να διαστρεβλωθεί η θέση του ΚΚΕ για τα επιδόματα, ο βουλευτής του Κόμματος Μήτσος Κωστόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Είναι γνωστή η θέση του ΚΚΕ σχετικά με τα επιδόματα. Και προφανώς δεν αναφερόμαστε στα βασικά, αλλά στα υπόλοιπα. Η πιο σωστή λύση θα ήταν η ενσωμάτωση των επιδομάτων (εκτός των βασικών) σε ένα μισθό που θα καλύπτει τις πραγματικές σημερινές ανάγκες διαβίωσης των εργαζόμενων. Στην περίπτωση που αυτή η λογική δε γίνεται αποδεκτή - και η κυβέρνηση προφανώς δεν την αποδέχεται με το νέο μισθολόγιο που έφερε - τότε όχι μόνο συζήτηση για κατάργηση των επιδομάτων δεν μπορεί να γίνει, αλλά αντίθετα για βελτίωσή τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ