Πέμπτη 20 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΕΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
Δε φιμώνονται οι κομμουνιστές

Κυβέρνηση και διοίκηση της ΔΕΗ απαγόρευσαν σε κλιμάκιο του ΚΚΕ να συναντηθεί και να συζητήσει με τους εργαζόμενους στη μονάδα

Με λουκέτα και χοντρές αλυσίδες να κρατούν κλειστή τη σιδερόφραχτη πύλη του εργοστασίου της ΔΕΗ στο Κερατσίνι, οι εκσυγχρονιστές της κυβέρνησης Σημίτη προσπάθησαν να κρατήσουν τη φωνή του ΚΚΕ μακριά απ' τους εργαζόμενους του εργοστασίου, να μη φτάσουν στ' αυτιά τους οι ενοχλητικές ιδέες των κομμουνιστών.

Χτες το πρωί επρόκειτο να γίνει εκεί προγραμματισμένη επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ, με τους Σπ. Χαλβατζή,μέλος του ΠΓ της ΚΕ,τον Σ.Κωτσαντή μελος της Γραμματείας και γραμματέα της ΚΟΠ ,τον Ν. Μπατιστάτο,μέλος της ΚΕ , την επικεφαλής της ΔΑΣ Κερατσινίου Ε. Παπαδοπούλου και συνδικαλιστές. Ομως, η κυβερνητική εντολή προς τον άνθρωπο, που έχουν βάλει να... προσέχει για λογαριασμό της κυβέρνησης το εργοστάσιο, Γ. Πυλαρινό - ο ίδιος παραδέχτηκε ότι δεν ελέγχει το χώρο που διοικεί, "δεν είμαι εγώ διευθυντής" ομολόγησε απολογούμενος όπως όπως - ήταν σαφής: Να μην ανοίξετε σε κανέναν όσο θα βρίσκεται στην πύλη το κλιμάκιο του ΚΚΕ. Ακόμη... κι αν πουλάει τυρόπιτες.

"Με κυβερνητική εντολή,κατήγγειλε ο Σπ. Χαλβατζής έκλεισαν τις πόρτες του εργοστασίου, γιατί οι εκσυγχρονιστές της νέας περιόδου δε θέλουν να ακουστεί και η άλλη άποψη".

"Εμείς, τόνισε, προεκλογικά είχαμε υποσχεθεί στους εργαζόμενους ότι και μετά τις εκλογές θα συζητήσουμε μαζί τους για την κατάσταση και θα μιλήσουμε για τα προβλήματα της ΔΕΗ, της εθνικής οικονομίας, για τα δικά τους προβλήματα. Αυτό που πρέπει να ξέρουν οι πολιτικοί προϊστάμενοι της ΔΕΗ, η κ. Β. Παπανδρέου και ο πρωθυπουργός, είναι ότι το ΚΚΕ θα βρει τρόπους και μορφές να επικοινωνήσει με τους εργαζόμενους. Δε θα μπορέσουν να βάλουν βουλοκέρι στ' αυτιά των εργαζομένων".

Η απαγόρευση πάντως δεν πέρασε. Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν. Το Σωματείο τους στο εργοστάσιο τούς μετέφερε το μήνυμα του αποκλεισμού και κατήγγειλε την κυβερνητική αυθαιρεσία στη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και την ΕΤΕ - ΔΕΗ. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έδειξαν τους αυτουργούς. Την υπουργό Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου,τον Α. Παπαθανασίου και τον Γ. Πυλαρινό. Θα πρέπει να θυμηθούν όλοι αυτοί ότι τη φωνή των κομμουνιστών δεν μπόρεσαν να φιμώσουν άλλοτε ούτε τα ντουβάρια των φυλακών, πόσο μάλλον τα δικά τους λουκέτα.

"Παρουσιάζεται, πλέον, και η απάτη του "διαλόγου", επισήμανε ο Ν. Μπατιστάτος. Είναι φανερό ότι υπήρχαν άνωθεν εντολές. Δε θέλουν να γίνεται ουσιαστικός διάλογος. Θέλουν διάλογο μεταξύ ανθρώπων που είναι φερέφωνα, οι οποίοι συζητούν χωρίς επιχειρήματα".

"Πιστεύουμε, υπογράμμισε, ότι στη ΔΕΗ συντελείται ένα έγκλημα, με την επιχειρούμενη επαναλειτουργία του εργοστασίου με επιπτώσεις ειδικά για το Κερατσίνι, αλλά και γενικά για τη ΔΕΗ και την εθνική οικονομία. Αυτό το θέμα θέλουμε να παρουσιάσουμε έγκαιρα, πριν εκτελεστεί και αυτό προσπαθεί να αποτρέψει η κυβέρνηση".

"Το αντιλαϊκό και αυταρχικό της πρόσωπο έδειξε για άλλη μια φορά η διοίκηση της ΔΕΗ με τις εντολές της κυβέρνησης", σημείωσε η επικεφαλής της "Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης" Κερατσινίου Ε. Παπαδοπούλου."Τέτοιου είδους μέτρα, συνέχισε, δεν κάμπτουν το ΚΚΕ, αλλά ούτε και τους εργαζόμενους. Παρά τις απαγορεύσεις θα ακουστεί η άποψη των κομμουνιστών, η οποία είναι άκρως ενοχλητική για τους υποτακτικούς του Μάαστριχτ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης".

Γερ. ΤΡ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ