Πέμπτη 20 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΧΤΕΣ Η ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΑΝΤΙΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
προωθεί η κυβέρνηση στην παιδεία

Με δυναμισμό συνεχίζουν οι εκπαιδευτικοί την απεργία τους. Παμμαθητικό συλλαλητήριο σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας

Περικυκλωμένη από εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, άλλους εργαζόμενους και εκπροσώπους πολλών μαζικών φορέων βρέθηκε χτες η Βουλή, όπου διεξαγόταν η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για την Παιδεία, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, που είχε προκαλέσει το ΚΚΕ.

Στην απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης, διά στόματος πρωθυπουργού, για τα προβλήματα της εκπαίδευσης, αλλά και στη γενικολογία των θέσεων των άλλων κομμάτων, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απάντησε συγκεκριμένα, επισημαίνοντας ότι οι σημαντικοί και μεγαλειώδεις αγώνες των εκπαιδευτικών δεν είναι ούτε τυχαίοι ούτε συνηθισμένοι, αλλά αποτελούν το προανάκρουσμα, ενός μεγάλου κινήματος, το οποίο θα θέσει σε αμφισβήτηση τη συνολική πολιτική για την Παιδεία.

Η Αλ. Παπαρήγα κατήγγειλε την αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική, εξέφρασε τη στήριξη του Κόμματος στα αιτήματα των εκπαιδευτικών και παρουσίασε τις προτάσεις του ΚΚΕ για τα άμεσα και οξυμένα προβλήματα της Παιδείας.

Δυναμικά συνεχίζουν την απεργία τους οι καθηγητές, ενώ μεγαλώνει το κίνημα συμπαράστασης από τους μαθητές τους και τους γονείς, έτσι όπως εκφράζεται με τις χτεσινές και σημερινές κινητοποιήσεις τους, αλλά και με το κλίμα που συναντούν οι καθηγητές του Πειραιά στις ενημερωτικές περιοδείες τους σε εργασιακούς χώρους.


ΣΕΛ.  6   -   13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ