Πέμπτη 11 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ευθύνες στον ΟΥΘ για τη λειψυδρία

Το έντονο πρόβλημα λειψυδρίας που κάθε χρόνο εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη, κύρια τους καλοκαιρινούς μήνες, φέτος εμφανίστηκε πολύ νωρίς, με αποτέλεσμα οι υψηλές περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος να μένουν χωρίς νερό για πολλές ώρες τη μέρα. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Υδρευσης Θεσσαλονίκης (ΟΥΘ) απέδωσε το πρόβλημα στη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει το καλοκαίρι, αλλά και στο γεγονός ότι η μέγιστη δυνατότητα μεταφοράς και διανομής νερού είναι 285.000 κυβικά μέτρα ημερησίως, ενώ οι ανάγκες στις περιόδους αιχμής ξεπερνούν τα 310.000 κυβικά. Τέλος, σημείωσε πως τα προβλήματα αυτά θα εκλείψουν με την επικείμενη "υποδοχή" νερού από τον ποταμό Αλιάκμονα στις αρχές του 2001. Τα σχετικά έργα, όπως ανέφερε, "εξελίσσονται ομαλά και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα".

Ομως, οι εργαζόμενοι στον ΟΥΘ καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους ότι το φαινόμενο έλλειψης νερού συνδέεται με την αδυναμία άμεσων επεμβάσεων όπου παρουσιάζονται προβλήματα, εξαιτίας της έλλειψης εργατοτεχνικού προσωπικού (ο ΟΥΘ έχει καταντήσει έρμαιο των εργολάβων) και κυρίως με την παντελή έλλειψη οργάνωσης και σχεδιασμού της υδροδότησης. Μάλιστα αναφέρουν ότι για την αντιμετώπιση των γνωστών και παλιών πλέον προβλημάτων, η διοίκηση του ΟΥΘ θα έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να έχει προχωρήσει στην κατασκευή αγωγού από τη "Γεώτρηση Κ12" στα Διαβατά, να θέσει σε λειτουργία το νέο αντλιοστάσιο του Εύοσμου και να αντικαταστήσει τους παλιούς αγωγούς στις περιοχές μεγάλης ζήτησης.

Οι εργαζόμενοι, τέλος, αφήνουν να εννοηθεί πως σκόπιμα δε γίνονται μια σειρά επεμβάσεις όπως οι παραπάνω, προκειμένου να αγανακτήσουν οι καταναλωτές και η υπόθεση ιδιωτικοποίησης του ΟΥΘ να γίνει πιο εύκολη γι' αυτούς που την επιδιώκουν, δηλαδή την κυβέρνηση και τη διοίκηση του Οργανισμού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ